2A Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Witam serdecznie,Panowie dla odprężenia, może macie inne ciekawsze zdjęcia Marleny. Różne wersje Lili Marlene...Pozdrowienia :)
2A Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Widzę przeróżne wersje, właśnie odsłuchałem wersji dla Hitlera.Są i inne jak zauważyłem, wykonawczynie, Larika Raush zdaje się..W Afryce podobno siedzieli po okopach i nocą wyszukiwali BBC albo nasłuchiwali z brytyjskich okopów. Nikt nie 'pukał' i wogóle nie przeszkadzał. Może inne ciekawostki w temacie ?
2A Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Ale! Polecam stronkę zapodaną przez pasta. Świetnie się słucha np.'do fantów' ;)
feeder Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Wpiszcie na mule: Sag mir wo die Blumen sind (ktoś to po naszemu śpiewał jako: Gdzie są chłopcy z tamtych lat")albo: wenn die Soldaten"albo w ogóle: Marlene DietrichŚwietna była w Błękitnym Aniele" (zwłaszcza nogi)
Jacek62 Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Chłopcy z u-boota Okręt" śpiewają Long way to Tipperary".Fakt autentyczny, nie tylko w marynarce.
2A Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Hm..takie śmieszniejsze trochę znalazłem. Żona już mi przez ramię zagląda ;))
Peiper Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Mnie osobiście najbardziej podoba się wersja śpiewana przez Ninę Hagen - jest to ajwolniejsza" i najbardziej nastrojowa według mnie wersja.Chyba ta wersja była kiedyś prezentowana przez p. Leszka Mazana w programie o najsłynniejszych wojskowych piosenkach z okresu II WŚ. Rosysją piosenką była Katiusza".
marooda Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Marlena Dietrich - to najlepsza wersja Lili i nie ma wicej co gadac. :-)
Indian Chief Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 No cóż, Marleny słuchali wszyscy. Czy wyobrażacie sobie, że dzisiaj jakas panna byłaby tak popularna? Ciekawe z kim jeżdżą na patrole nasi chłopcy w Iraku bo 60 lat temu każdy stał na warcie z Lili Marlene".
osterode Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 2A.dałes najlepszą fotkę jaka mogła być!!!wielu facetów uważa Lili za najpięknięszą kobiete estrady XX wieku,między innymi ja!!!nie ważne dla kogo śpiewała-głos i wygląd boski!!!!!!!!!!!pozdr
feeder Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Niedawno w TV był ciekawy film biograficzny o Marlenie Dietrich. Ciekawe wiodła życie.
obert8 Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 odbiegne troszke od tematu ale na tym adresie co podal kolega past sa inne piosenki z czasow II wojny swiatowej dzieki za adres pzdr obert
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.