Skocz do zawartości

Lili Marlene

2A

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,
Panowie dla odprężenia, może macie inne ciekawsze zdjęcia Marleny. Różne wersje Lili Marlene...
Pozdrowienia :)

Napisano
Widzę przeróżne wersje, właśnie odsłuchałem wersji dla Hitlera.
Są i inne jak zauważyłem, wykonawczynie, Larika Raush zdaje się..W Afryce podobno siedzieli po okopach i nocą wyszukiwali BBC albo nasłuchiwali z brytyjskich okopów. Nikt nie 'pukał' i wogóle nie przeszkadzał. Może inne ciekawostki w temacie ?
Napisano
Ale! Polecam stronkę zapodaną przez pasta. Świetnie się słucha np.'do fantów' ;)
Napisano
Wpiszcie na mule: Sag mir wo die Blumen sind (ktoś to po naszemu śpiewał jako: Gdzie są chłopcy z tamtych lat")
albo: wenn die Soldaten"
albo w ogóle: Marlene Dietrich
Świetna była w Błękitnym Aniele" (zwłaszcza nogi)
Napisano

Hm..takie śmieszniejsze trochę znalazłem. Żona już mi przez ramię zagląda ;))

Napisano
Mnie osobiście najbardziej podoba się wersja śpiewana przez Ninę Hagen - jest to ajwolniejsza" i najbardziej nastrojowa według mnie wersja.
Chyba ta wersja była kiedyś prezentowana przez p. Leszka Mazana w programie o najsłynniejszych wojskowych piosenkach z okresu II WŚ. Rosysją piosenką była Katiusza".
Napisano
No cóż, Marleny słuchali wszyscy. Czy wyobrażacie sobie, że dzisiaj jakas panna byłaby tak popularna? Ciekawe z kim jeżdżą na patrole nasi chłopcy w Iraku bo 60 lat temu każdy stał na warcie z Lili Marlene".
Napisano
2A.dałes najlepszą fotkę jaka mogła być!!!
wielu facetów uważa Lili za najpięknięszą kobiete estrady XX wieku,między innymi ja!!!
nie ważne dla kogo śpiewała-głos i wygląd boski!!!!!!!!!!!
pozdr
Napisano
odbiegne troszke od tematu ale na tym adresie co podal kolega past sa inne piosenki z czasow II wojny swiatowej dzieki za adres pzdr obert

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie