okejos Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 trafiła mi sie taka pamiatka po niemcu... interesuja mnie 3 odznaki których nie moge rozpoznac
krzysiek Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Odznaka piechoty? A która to? Bo ja tam widzę tylko ogólną odznakę szturmową (czyli przyznawaną dla tych którzy nie podlegali pod odznakę szturmową piechoty). Co z resztą jest jasne, bo właściciel był pionierem i odznaki piechoty dostać nie mógł.http://www.wehrmacht-awards.com/war_badges/heer/general_assault.htmA odnośnie tej naszywki, to jest to oznaczenie specjalności sternik łodzi szturmowych" Ärmelabzeichen Pioniersteuermann. Co też pasowałoby do jednostki w której służył. PozdrawiamKrzysiek
okejos Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 trafiła mi sie taka pamiatka po niemcu... interesuja mnie 3 odznaki których nie moge rozpoznac
okejos Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 a 3 to ten brązowy medal w prawym górnym rogu na jednej stronie 1866 a na drugiej lew stojacy z korona
okejos Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 sie wysilił:)))ta odznaka z mieczem przedstawia wyspe sardynie. wiec pytanie co sie działo na sardyni w czasie wojny ze pojawiła sie taka odznaka
Pytanie
okejos
trafiła mi sie taka pamiatka po niemcu... interesuja mnie 3 odznaki których nie moge rozpoznac
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.