Filip.Z Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Jestem poszukiwaczem od niedawna i prosiłbum o kontakt zemna ludzi któży znaja miejsca do poszukiwań,Interesuje mnie głównie 2 wojna światowa.Prosze o kontakt kwazi.z@wp.pl
jack61 Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Kolego proponuję abyś poszperał na tym forum ,Nikt nie poda Ci na tacy takich miejsc , na forum jest podanych ich klkadziesiat tylko toche chęci i cirpliwościPzdr Jack61
jack61 Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 A i jeszcze jedno obecny stan pogodowy wcale nie jest łaskawy dla braci poszukiwaczy - a wiec skoro jestes poczatkujacym poszukiwaczem to proponuje jako wprawienie sie do poszukiwań pierwsza wyprawe zorganizować z compem po sieci Pzdr Jack61
jagoda Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Dzisiejsza młodziez idzie na łatwizne! Piczytaj troszkę ksiązek a z pewnością zanjdziesz ciekawe miejsca! Kazdy kiedyś zaczynał! Pozdr. MJ
feeder Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Filip, przejrzyj posty w dziale spotkania inetgracje na forum. Zajrzyj do Poznajmy się. Poszukaj kogoś ze swoich okolic i spróbuj nawiązać kontakt z jakąś grupą lub osobą. ja jesteś początkujący to Ci się na pewno przyda.
Bocian Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 wszystkie głupie odpowiedzi zostały usunięte.Jeżeli chcecie sobie poopowiadać kawały albo żeby było śmiesznie to na towarzyskim. Nie na głównym. Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Bocian 22:32 27-01-2005
piterb1 Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 wykasowac sie wogóle powinno kazdy watek -typu jestem nowy -gdzie kopac? jak ktos ma iq powyzej 60 to niezasmieca forum takimi postami
Bocian Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Zasadniczo każdy kiedyś zaczynał i niekoniecznie oznacza to IQ poniżej 60, ponoć nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi. Każdą informację można przekazać w normalny sposób.
Filip.Z Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Chciałem coś odpowiedziec pierowib ale duża kultura administratora ostudziła moje emocje.Dziekuję
Monti Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 FilipZ:Wysłałem ci maila,sprawdź pocztępozdrawiam
kocur Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 odczepcie sie od chłopaka.... Pytanie może naiwne ale ile w tym rozbrajającej szczerości ...;-) Pozdrawiam !
AQUATOR Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Przejedź się po lasach i polach w promirniu parunastu - parudziesięciu kilometrów od domu (nie ważne gdzie mieszkasz) Polska jest o tyle ciekawym krajem że w prawie każdym lesie się strzelali" więc na pewno coś znajdziesz. Ja znajdywałem łuski i amo na działce u znajomych gdzie jak się okazało ruscy przez jeden dzień się zatrzymali a w okolicy kilkunastu kilometrów żadnej bitwy nie było. Szukajcie a znajdziecie jak powiedział Pan Jezus!
Paulus22 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 A ja bym popytał starszych mieszkańców okolicznych wsi, czasami za wino można wysłuchac pięknych historii, a jeśli nawet nie prawdziwych to bardzo ładnie Ci ludzie opowiadają. dowiesz gdzie to imcy w łokopach siedzieli" itp. Warto pytać, bo kto pyta nie błądzi....pozdrawiam.
01111977 Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 Sporo też można się dowiedziec z cmentarnych pomników i tablic.A jak już cmentarz to i w okolicy parafii warto starych ludzi popytać.Pzdr.Speer
piterb1 Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 po pierwsze przegladajac stare posty z forum mozna poznnac kilkadzisiat najbardziej popularnych miejscowek lub dowiedziec sie jak wyszukiwac nowe - stopien trudnosci powiedzmy 8-letnigo dziecka- pytajacego moze tlumaczyc tylko wyjatkowe lenistwo - po drugie kazdy zaczynal od literatury , wywiadow w terenie itp - i duzą naiwnoscia jest ze myslenie ze ktos wskaze na forum naprawde ciekawe miejsce. odmianą postow typu gdzie kopac" sa na identyfikacjach posty co to za łuska" pokazujace zwyklego mausera itp.10 minutwe przejrzenie forum z pewnoscia daloby odpowiedz.
J23 Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 Kolego nie sluchaj nikogo , patrz i myśl, a reszta sama przyjdzie.Koledzy poszukiwacze każdy znas jak zaczynał to opiral się na czyiś doświadczeniach oraz pomocy.Nie ignoruj żadnej informacji nawet tej śmiesnej, czy niemożliwej .Pamietaj zawsze najlepsze znalezisko to jest to pirwsze (bez względu co to będzie).Jescze jedno nie baw sie w niewypały, niewybuchy, omijaj je z daleka.Jeszcze jedna z moich honorowych zasad,miejsce spoczynku(obojętnie jakiego żołnierza) jest jego azylem pozostwa je w spokoju.Napewno jak będziesz stosował sie do rad starszych to spokojnie będziesz mógł powiedzieć że jesteś honorowy.Pamiętaj nie należy nigdy wstydzić się zapytać o byle co , nawet o śmieszne rzeczy.Ja mimo kilkudziesiciu lat życia nie wstydze się porad i pytam.Pamiętaj niema ludzi wszystko wiedzących.Jako poszukiwacz proponuje ci poszukiwania zacząć w pierwszej kolejności w rejonie swojego zamieszkania.Może to jest ciekawe miejsce.Poznaj je .Nie zawsze na poszukiwania trzeba mieć wykrywacz.Powoadzenia.Pamietaj o honorze odkrywcy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.