greggg Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Witam!!Podnośnik, prawdopobobnie radziecki.. ale czy wojenny i od czego?Pozdrawiam!!! Greg
jack61 Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Po jego stanie widac ze stary 2 T to max udzwig 2 tony
comet.pl Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 Jacenty ten twój to podnośnik kolejowy, faktycznie może wiele. Pozostałe to podnośniki śrubowe samochodowe. Jeżeli pisze 2 tony to spokojnie można na nim postawić 4. No i same nie opadną napewno są trwałe typu gniotsa nie łamiotsa".saludo comet
jacenty2004 Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 No właśnie to że takich używano u nas na kolei to wiem tylko co ten skurczybyk robił w środku lasu między mośkiem granatami przeciwdesantowymi i kupą innego radzieckiego szmelcu z częściami skrzyni biegów? i jakichś kół zębatych??? wot eto wapros !!!
Zwierzak Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 Witam!Kilka słów o podnośniku 2T.Nie wiem czy to podnośnik z czasów wojny, ale taki sam podnośnik (tylko z zakrytą śrubą - tą grubą, zewnętrzną) wchodzi w skład wypozażenia ciągników rolniczych WŁADIMIRIEC T-25 (popularnych usków").Importowane są do Polski od lat 70-tych aż do dziś...Konstrukcja ie gniotsja, nie łamiotsja", więc pewnie nie modernizowana od 60-ciu lat...Pozdrawiam!Zwierzak
ubenfurer Napisano 3 Luty 2005 Napisano 3 Luty 2005 1941 to chyba data więc jak mi sie wydaje to czas wojny
stedke Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 mimo to ze jestem juz lekko pijany:) to wyglada mi to na lewarek ale co to jest naprawde to ja nie wiem do konca.a obok lotka od granatu mozdzierzowego 82mm
ubenfurer Napisano 27 Styczeń 2005 Napisano 27 Styczeń 2005 Fajnie:)To jest podobno ruski podnośnik od jakiego pojazdu nie wiem.NAJLEPSZE JEST TO ŻE W NIEDZIELĘ trzy dni temu wykopałem TAKI SAM:)
Pytanie
greggg
Witam!!
Podnośnik, prawdopobobnie radziecki.. ale czy wojenny i od czego?
Pozdrawiam!!!
Greg
17 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.