Boruta Napisano 27 Styczeń 2005 Autor Napisano 27 Styczeń 2005 Czy można jakoś rozpoznać te bagnety, czy były wersje z półokrągłym zbroczem? Czy np. taki numer: 2774 bity na jelcu, jak w polskich, może oznaczać, że to polski bagnet?Może w poniedziałem zapodam skana.Pozdrawiam
01dalton Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 WITAM . Zbrocze nie ma znaczenia ( widzalem i z plaskim ) . Na progu glowni powinien byc skrot wytworni krakowskiej ( Zb .Kr lub Kr ) oraz orzelek ( ale nie zawsze). Co do numeracji to rzeczywiscie byly numery 4 cyfrowe ,ale ja widzalem ze znakiem kontroli KO" i dopiero numer.Ale to chyba dotyczy tylko bagnetow skladanych w krakowie,bo Ja osobiscie mam remontowanego austryjaka (zostaly usuniete znaki pulkowe,i firmowe ,a na nich umieszczono Zb Kr . POZDRAWIAM
Boruta Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Dziękuję, jest to wykop, który kupiłem za 5 zł od znajomego, więc nie widać na nim za dużo. W zasadzie to tylko numer i z tyłu OEWG. Bić pułkowych też nie widać. Nigdy jeszcze nie widziałem austryjaka tak znakowanego jak opisujesz. Postaram się wrzucić skana swojego w poniedziałek, może go jeszcze lepiej oczyszczę, to coś wyjdzie.Pozdrawiam
01dalton Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Witam . Jakies dwa miesiace temu byl taki austryjak na allegro , ale nie wiem za ile poszedl . POZDRAWIAM . ps. podaj maila to ci podesle fotki.
Boruta Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Oto on, zastanowił mnie też brak zatrzasku.Pozdrawiam
Boruta Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Niestety, numer wyszedł nieczytelny.Pozdrawiam
Pytanie
Boruta
Może w poniedziałem zapodam skana.
Pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.