wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Witam.Chciałbym zaprosić wszystkich właścicieli pojazdów militarnych,a także wszystkie Grupy Rekonstrukcyjne do uczestnictwa w I zlocie pojazdów militarnych w Bytomiu.Zlot odbędzie się w dniach 6-8.05.2005 w Sportowej Dolinie.Jest to była kopalnia dolomitu,więc myślę,że będzie gdzie pojeżdzić.W programie zlotu jest parada,wystawa sprzętów na rynku miasta,pokaz musztry paradnej,a dla chętnych wycieczka szlakiem umocnień Obszaru Warownego Śląsk".Liczę na liczny odzew.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Co zapewnia organizator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolas173rd Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Witamgrupa 2/503/173rd postara sie byc. Jak tylko nas nie zatrzymaja jakies nieoczekiwane niespodzianki to bedziemypozdrawiamKolas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Na razie mamy zlotowisko i miejsce do jazdy.Wstęp dla uczestników wolny.Poniewaz zlot jest na części ośrodka sportowego catering jest na miejscu.(ceny co prawda ośrodkowe,ale nikt nie każe kupować tam obiadu).Zapewniamy ochronę,paradę i wycieczkę po bunkrach. Bunkry będzie można zwiedzać od wewnątrz (niektóre są już odrestaurowane).Prawdopodobnie (na teraz 80 %) wojsko postawi namioty,więc będzie można przyjechać tylko z polówką a po zlocie zwinąć łóżeczko i w drogę.Być może wojsko coś pokaże,ale umówmy sie że nie napalamy sie.Jak będzie to super,a jak nie wyjdzie....to też dobrze.W ośrodku jest całoroczny tor narciarski,więc Alpenjagerbeda mogli sie sprawdzić.Cały czas prowadzimy rozmowy z różnymi ważnymi ludźmi".Myślę,że damy radę. Myślimy nad mszą polową w której ołtarzem będzie maska willysa.(jak pod Monte Cassino).Jeśli ktos miałby jeszcze jakieś konstruktywne pomysły,to proszę o pomoc.Mój mail : szafix7@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Ja się zapytam wprost: jaką rolę widzisz tam dla grup rekonstrukcyjnych? Bo jesli maj.a przyjechać żeby pochodzic miedzy zwiedzającymi i naijać kasę organizatorom to moze lepiej zrezygnować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolas173rd Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Panzergrenadier!!!!!!!!Ty jak cos juz powiesz to sie normalnie odechciewa czytac!!!!!!!mam nadzieje ze zjawi sie wiele grup wlasnie po to by pochodzic miedzy ogladajacymi i zeby milo razem spedzic czas!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Pz.grenadier,nie bardzo wiem o co Ci chodzi.Jaka rolę widzisz dla grup? Dla mnie zlot,to spotkanie ludzi o podobnym joblu".Okazja żeby sie spotkać,pogadać do rana w miłej atmosferze.Jeśli tylko będziesz miał chęć odtworzyć jakąś potyczke,nie ma sprawy,miejsce sie znajdzie.Mam nadzieję że uda nam sie uniknąć zjarmarczenia" imprezy,zlot ma być dla nas,a nie dla publiczności. Będzie oczywiście publiczność,ale nie ma szans na łażenie po obozowisku,zaglądania do namiotów i.t.d.Jeśli Pz.grenadier może coś podpowiedzieć,jesteśmy otwarci na propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Mamy obiecany wjazd na rynek,tam GRH zrobią furorę.Aha,zapomniałem o małym szczególe,w dniach zlotu odbywa się bytomska giełda staroci.To tak na marginesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Moje pytanie jest bardzo proste. Reenactor to taki koleś co przyjeżdża na zlot objuczony jak wielbląd z kupą cennego sprzetu. Czy organizator zapewni nam:1. Osobne pole namiotowe naktórym będziemy mogli nadmiar tego co przywiezimy zostawić bez strachu że przyjdzie amba i fanty wsiakną.2. Miejsce gdzie będziemy mogli zrobić jakieś dioramy będące prezentacją grup3. osobny teren gdzie bedzie mozna przeprowadzic dowolną rekonstrukcję bez obawy ze nagle wejdzie w jej środek zbłąkany zwiedzający lub wjedzie jakiś pojazd?Tego nie ma na innych zlotach dlateo na Bielsk nie jeździ rawie nikt a coraz wieksza ilośc osób zaczyna sobie odpuszczac Darłowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolas173rd Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 ej Panzer.........czepiasz sie, to jest pierwszy zlot wiec daj szanse organizatorom, jesli Twoja grupa o ile takowa istnieje jest dobrze zorganizowana to dacie sobie rade sami wszystko zorganizowac a teren ogrodzony organizator na pewno zalatwi,no chyba ze musisz miec hotel 5cio gwiazdkowy zalatwiony przez organizatora to mozesz nie przyjezdzac, skoro masz az tyle sprzetu do zabrania ze potrzebujesz sklad na to to nie bierz polowy tylko tyle co mozesz miec ze soba, a co do bielska to nie wypowiadaj sie jesli nie byles.......do bielska zjezdza sie coraz wiecej grup bo na zlocie jest bardzo przyjemna impreza i calkiem niezla organizacja....oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puzon76 Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Witam!!Wiluś powiedz no co o za bunkry odrestaurowane są do zwiedzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 1.Do Pz gren. nasze obozowisko jest poza zasięgiem publiczności.Publice pokazujemy tyle ile chcemy.Miejsce do inscenizacji na pewno się znajdzie.2.Na granicy Bytomia są bunkry obszaru warownago Śląsk.jeśli chodzi o szczegóły to nadzór nad umocnieniami no i nad naszą wycieczką mają chłopaki z Pro Fortalicium.Dwa są odremontowane na zawnątrz,no i w środku.Są odrestaurowane izby żołnierskie,izby bojowe,są repliki broni.Reszta czeka na swoją kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Pierwszy odrestaurowany jest na granicy Chorzowa i Beuthen O/S,a drugi w Dobieszowicach.Napisałem tylko o bunkrach, przygotowanych do zwiedzania w środku.Są jeszcze bunkry na pozycji Godula i Łagiewniki.Jadący od strony Siewierza po prawej będą mijać piękny obiekt w Sączowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Beuthen O/S to niemiecka nazwa Bytomia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puzon76 Napisano 22 Styczeń 2005 Share Napisano 22 Styczeń 2005 Dobra dobra.Żeby tylko chlopaki z Pro Fortalicium nie przesilili sie i mieli czas na tydzień puźniej!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 22 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2005 Wiem,wiem.Myślę że potraktują to jak próbę generalną,a poza tym tak cyrklowaliśmy datę żeby nie wchodzić sobie w paradę.Oni u nas,my u nich.Zresztą nie będą oprowadzać wycieczki z gimnazjum,tylko dorosłych fascynatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 tak własnie mi sie wydawało, że tydzień później są Wyry.Jaki sens ma robienie imprezy tuz pod nosem i pare dni wcześniej.........Dla mnie żaden........Pancerka" wz.34 z załogą, jesli pojedzie to na Wyry. ukłonkiJacek akagi" Haber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mecenas Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 Wiluś, daj mi jakiegoś mejla do siebie albo numer telefonu. Od jakiegoś czasu szukam kontaktu do Ciebie a propos wizyty na schronach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2005 Witam.Moje namiary to szafix7@o2.pl lub 0 509 719 589pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierżant Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 No pancergre ostro pojechałeś . Wszędzie cie pełno i zawsze masz coś do dodania. Nieładnie , jeszcze tam nie byłeś a jusz krytykujesz i masz wymagania jak primadonna a nie pancergre.. . Wydaje mi sie rze powinieneś odtwarzać gwiazde , błysk to twój znak.Co do zlotów to nikt nikogo nie zmusza do brania w nich udziału.Tojest zabawa dla dużych chłopców a nie mamlasów ,każdy radzi sobie sam tak aby nie denerwować innych a brać czynny udział i dobrze się bawić.POPIERAM każdą inicjatyweCo do terminów to niestety nie możeny być wszędzie tam gdzie byśmy chcieli być.Pozdrawiam wszystkich i powodzenia dla nowego organizatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiluś Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2005 Sierżant!!!Dzieki za wsparcie.Oczywiście zapraszam .Być może termin nie jest dobrany zbyt fortunnie,ale jedynie ten termin był do zaakceptowania dla wszystkich, którzy być może nie pomogą,ale zaszkodzić mogą.Myśle,że (jeśli ten zlot wypali)termin następnego będzie ustalony w oparciu o kalendarz imprez.Cóż od czegoś trzeba zacząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 25 Styczeń 2005 Share Napisano 25 Styczeń 2005 sierzant chyba jesteś niepoważny. Sorry ale jak gdzieś jedziesz to trzeba wiedzieć czego się spodziewać i odpowiednio przygotować. Dobre planowanie to połowa sukcesu. Jak to zabawa dla dużych chłopców to co tu robisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sierżant Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Witam wszystkich.No to teraz odpowie ci DUZY chłopiec .Pancer drogi kolego ja osobiście jade na imprezy tak jakbym wybierał sie na poligon i spodziewał sie śnieżycy w środku lata . Proponuje ci ubrać ciepłe gacie i pospacerować na świerzym powietrzu, doświadczenie samo sie znajdzie.Po zatym wojsko które naśladujesz trzymało wszystko koło tyłka.A im bardziej dostaniesz wciery tym realistycznie będziesz wyglądał.Swoją drogą poco masz zabierać czołg skoro go nie potrawisz upilnować.Oficerowie zwłaszcza z tyt. fon mieli ordynansów i na nich spadała cała chwała.No to drogi grenadierku mały trening i na imprezy MARSZ.Ukłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Panowie!!!Proszę, bez wycieczek osobistych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzergrenadier Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 polsmol pokaż sprawiedzliwośc i wytnij moze jakiś post sierżanta a od moich się odp...iórkaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.