Skocz do zawartości
  • 0

Kilka rzeczy do identyfikacji.

hun

Pytanie

24 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ta ostatnia fotka wygląda mi na kątomierz altyrelyjski, miałem coś podobniego tylko że powojenne, trochę tam brakuje części np poziomicy, pozdrawiam.
Napisano
Lotki chyba od radzieckiego, znalazłem cały, lotki wyglądały identycznie i miał napisy cyrylicą na bakelitowym zapalniku, to była akurat 82-ka radziecka.
Napisano
Dzieki za identyfikacje lotki.Czy ktos ma jakies pomysly co do reszty?Druga rzecz to wlaz do jakiegos pojazdu,tylko pytanie od jakiego?Trzecia to cos od kola i tylko nie wiem od czego?Co do pierwszej to nie mam zadnej koncepcji.
Napisano

przedostatnie to dekiel od kola nosnego od pzkpfv IV,
3,4,i 5 zdjeice, to fragment klapy z przedniego pancerza pancer IV
(na zalaczonym zdjeciu te elementy na przedmim pancerzu sa wlasnie podniesione

Napisano
Przyjrzałem się tym zdjęciom. Faktycznie na 3,4 i 5 zdjęciu jest klapa od PzKpfw IV a konkretnie nazywa się to właz do przekładni bębnów hamulcowych". Musiał ostro oberwać, myśmy z kumplami znaleźli taki cały nieuszkodzony w farbie (bagno) i wiem ile to waży. Kołpak jest także od PzKpfw. IV, faktycznie rolka jezdna. Pragnę tylko zaznaczyć że części nie muszą konkternie pochodzić od CZOŁGU ale także od wszystkiego co miało zastosowaną wannę od Panzer IV, czyli np. Jagdpanzer IV albo StuG IV. Pozdrawiam.
Napisano
Tak myslalem ze to bedzie katomierz.Czy ktos wie jak zidentyfikowac okres z jakiego pochodzi?Brak jaichkolwiek oznaczen poza napisem ze strzalka line fire" z tylu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie