Skocz do zawartości

Opole-szukam kopiących

cromags

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 weeks later...
  • Odpowiedzi 196
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano
Siemanko, cromags. W sobotę mam czas, możemy razem gdzieś wyskoczyć. Niestety, okolice Opola są dość mocno przekopane, więc na super fanty nie licz.
Może jeszcze ktoś się dołączy?
  • 2 years later...
Napisano
koledzy z Brzegu robią w Golczowicach jakąś imprezkę. Ale chyba dla zamkniętego grona:
http://www.ioh.pl/forum/viewtopic.php?t=12487
Napisano
Ja jestem początkujący macie jakieś swoje kluby czy coś mam 17 lat kocham militaria cała historię lecz świeżo do poszukiwania choć sprzęt już mam xD
Napisano
Witam można by się gdzieś spotkać w okolicach Opola lub samym Opolu i spokojnie pogadać termin dowolny, jak macie jakieś propozycje to piszcie. Może się w końcu uda spotkać.
Napisano
Interesuje mnie ile w ogóle kopaczy jest w Opolu. W dziale Poznajmy się" naliczyłem 20 ludziów. Pewnie drugie tyle czyta posty na Forum ale się nie loguje. A jeszcze większa część wcale nie tu nie zagląda. A mnie ciekawi kto mi podbiera fanty :) Może czas się ujawnić? Tak więc policzmy się, kto jest z Opola i okolic niech się wpisze.
Napisano
Ej proszę nie zapomnieć o mnie!! :D Też jestem z Oppeln :) Głównie kopie z panem pfofosem ale niestety czas czasami różnie się układa. Mam nadzieje, że w końcu uda nam się uzbierać jakąś ciekawą grupkę w Opolu i wyskoczyć gdzieś dalej. Pozdrawiam!!
Napisano
Co do czołgu bym nie przesadzał ale to wie - podobno w każdej legendzie jest ziarenko prawdy ;) Suchy Bór i okolice to kiedyś był ciekawy teren dopóki sapery tam nie wjechali - ale z tego co wiem to tylko jedną miejscówkę wyczyścili... A pewnie w lasach coś jeszcze zalega... Tylko uwaga na niewypały po tamtej stronie ;)

Ja słyszałem od znajomego, że w lasach koło Dąbrowy jest zakopana lufa + cały zamek z t-34 ale muszę jeszcze znajomego pomęczyć ile w tym prawdy bo mam jakieś mieszane uczucia.

P.s Jak ktoś chce pokopać to zapraszam pisać na maila.
  • 4 weeks later...
Napisano
Kolega Aothunterpl się kłania, też jestem z Opola i z chęcią wypadłbym na jakiś wspólne poszukiwania (jestem początkujący brak sprzętu zbieram się za składanie Alla1 ) + piwko, pozdrawiam kolegów jc. dajcie znać jak się ociepli możemy gdzieś wyskoczyć, sam jestem ciekaw ile osób z samego OPOLA szuka fantów. Czy tu wogóle coś u nas jest w ziemi ;P?
Napisano
Aothunterpl, spóźniłeś się ze składaniem tego wykrywacza o dobre dziesięć latek. Okolice Opola są doszczętnie przekopane. Tam gdzie jeszcze parę lat temu garściami wychodziły łuski z mausera to dzisiaj zapiszczą pod cewką tylko odłamki. No cóź, fanty to nie grzyby, nie odrastają...
Napisano
Coś tam się jeszcze trafia, ale to już napewno nie to co kiedyś. Nie pozostaje nic innego jak czekanie na nowej generacji detektory o lepszym zasięgu...
Napisano
Może i spóźniłem ale nie wszystkie igiełki w stogu siana" da się znaleźć a od czegoś trzeba zacząć czyli na pierwszy wypad zamieszkałe tereny, często bywam w Ozimku i pobliskich okolicach więc mogę się zgadać , jak się ociepli zapraszam chetnych kolegów forumowiczów na integracyjne piwo.

Pozdrawiam
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Napisano
Panowie mam cynk od kolegi na miejsce za Opole prawie przy no kawałek gdzie fanty leżą na ziemi :D gdzie pociski z flaka leżą na ziemi:D pozdrawiam jeśli coś dokładniej ktoś zainteresowany to piszcie ;D współczesne saperki tam nie bywały:D he he
Napisano
Zauważyłem, że wśród kopiących w Opolu jest jakiś oszołom. Nie zakopuje za sobą dołków, robi syf w lesie, zostawia wykopane śmieci na wierzchu... już dwa razy za nim zakopywałem rozrywki, które wywalił na ściółkę. W K... penetrował stary śmietnik, zostawił dziurę jak po wybuchu pocisku. Powyrzucał butelki, stare wiadra, potłuczone szkło... Ręce opadają. Nic się dla niego nie liczy - tylko same fanty. Szkoda tylko, że jego działalność źle wpłynie na postrzeganie naszego hobby wśród leśników i mieszkańców podopolskich miejscowości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie