Skocz do zawartości

moto weteran bazar wrazenia

obert8

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
i jeszcze raz podkreślam NIE BYŁO POLSKIEGO WRZEŚNIA na MWB w ŁODZI bo to coś juz nie istnieje. Cyatdela i Strzelcy Kaniowscy działają autonomicznie.
  • Odpowiedzi 60
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Bolek bez urazy ale mówie o 2004. W tym roku tylko zwiedzalem i zmyłem się już o 13. Wiesz co pozatym starajcie się w miare możliwości zadowolić każde dziecko. W takich wystawach uczestniczę głownie ze wzgledu na nie. Dorosłych pal licho ale dla dzieci nie ma lepszej metody edukacji niz kontakt z żywa historią. usmiech dziecka daje atysfakcję która wynagradza stanie po 8 godzin z kilkunastoma kilogramami na sobie.

Nic panowie dobranoc i do jutra.
Napisano
A na stoisko wrzśniowe - jeśli mnie pamięć nie myli - nie można było wchodzić z zarządzenia organizatora MWB. Chodziło chyba o prywatny sprzęt tam eksponowany motory itp.
Napisano
A co do relacji cena/zarobki w swiecie militariow na zachodzie to tak naprawde u nas jest piekilnie drogo. Bo ceny na zachodzie w porównaniu do zarobków dają smieszne niskie rezultaty. Byle burak w Anglii pracując w McDonalds, i scierajac podloge pierdzac na zmiane co 3 minuty (albo śmieciarz)za tygodniowa pensje (ktora jest absolutnie minimalna) moze sobie kupic przykłądowo dwa ruskie Mosiny w stanie jak z fabryki (w oryginalnym drewnie i produkowane w latach 30tych z full ruskimi odbiorami - widzialem je tydzien temu po 100 funtów. Wojenne SWT ? 200 pounds - czyli mozesz brachu pracujac w barze z sajgonkami co tydzien sobie nowego kupić . A u nas ? Hahahaha Za tygodniowa pensje minimalna to sie nawet porzadnie w piatek w miescie nie mozna zabawic. I co takie to elitarne hobby ? Nie powiedziałbym. W USA i zachodniej Europie jest podobnie.
Napisano
szanowny Panie Panzergrenadier heł oferowany na MWB był w bardzo kiepskuim stanie,miał wiele defektów i niemial fasunku ani obręczy,jeśli dla Pana cena 1,2 zł bys atrakcyjna trzeba było kupować,nietwierdze że jeśli kogoś niestac to niema kupowac,wiadomo wszyscy szuamy okazji i nikt niechce przpłacać.Pozdrawiam
Napisano
Widzę tu moją drobną winę, następnym razem proszę pisać albo Stan tragiczny albo złom bo osobiscie słowa: stan kompletny złom odczytalem jako: stan kompletny, złom (sito). Widzę że wiekszość osób też to tak odczytalo bo jako pierwszy Pan zwrócił mi uwagę. Pozdrawiam i miłej nocy.
Napisano
Do polsmol na wszyskich dioramach byl sprzet prywatny i nie bylo problemu zostawmy ten temat juz Do PANZERGRENADIERA dziekuje za mila dyskusje milego dnia pzdr obert
Napisano
nie ma sprawy,gdyby ten hełmi by jeszcze jakoś wyglądał i chociaz nadawał sie do rekostrókcji to napewno znalazł by sie w mojej kolekcji.A tak pozatym jestem ciekaw ilu z was ma w kolecji orginalnego FJ???
Napisano
Gwoli wyjasnienia:

1. Polskiego Września" na MWB w tym roku nie było.

2. Ekspozycję wojska II RP przedstawiały grupy Strzelców Kaniowskich i Cytadeli", nie należące do Polskiego Września", ale działające autonomicznie.

3. Natomiast dementuje informację, że Polski Wrzesień" nie istnieje. Jak najbardziej działa, tylko zupełnie zmienił forme prawną i zakres działalności.

jezeli ktos chce wiedzieć cos więcej to zapraszam na priv, żeby nie zamśmiecać wątku.

pozdrawiam

Jacek akagi" Haber
Fundacja Polski Wrzesień"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie