Skocz do zawartości

GRUPA KALISKO - OSTROWSKA cz.IV

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 330
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
No to ewentualny wyjazd w teren beze mnie. Właśnie mi się plany na jutrzejszy dzień pokomplikowały i nie wyrwę się do wieczora. Chyba że zamiast w teren wyskoczylibyśmy na piwko.
Gdyby coś się wyklarowało, to niech ktoś podeśle mi sms-a.

Pozdr.
Piotrek

Tym razem nie ma zdjęć.Nie mam cyfrówki,a zwykłym to bym miał zdjęcia dopiero za parę dni.Omi,miałeś rację:tam na kiosku Orła" to jestem ja,Irena i córka Henia(tego,co założył tą galerię).
Passy

Kurcze moje wypociny mi nie wskoczyły, więc piszę jeszcze raz. PAKi 37 mm wyszły dwa, bo myśmy z Dyktą też wyciągnęli. Oba poszły głęboko pod ziemię.
Mam temat w Kaliszu. W weekend jak będzie ładna pogoda (żona na dziłkę pojedzie :)) to pojedziemy pokopać. Ale teren jest taki, że musi być sucho.

Pozdrawiam
Mariusz

Cóż Panowie, wizyta w Instytucie nie przyniosła narazie rezultatów czyli: -> Passy - Praktycznie wszystkie koła pułkowe przestały parę lat temu tutaj istnieć :(. Teraz mi gosc poradził, że najwyżej mozna dać jakieś ogłoszenie do Dziennika Polskiego czy jakiś weteran tego pułku jeszcze żyje ale chyba nie o to Ci chodzi, prawda ? :( A o polskich kołach pułkowych tam informacji nie mają...
Co do naszych ziem to w archiwum nic nie będzie (tak stwierdził gosć). Ale właśnie - zrozumiał mnie chyba, że mi chodzi tylko o archiwum (relacje). Jeszcze pozostaje do sprawdzenia biblioteka Instytutu Sikorkiego. Przy najblizszej okazji złożę podanie i zacznę wertować.
Z niecierpliwością czekam na dalsze relacje z wykopków !! :)

Cześć,

Luca dzięki za informacje. Będziemy czekać na następne. Gdybyś miał chwilę wolnego to zajmij się tym logiem, bo z wszelkich znaków na niebie i na ziemi wynika, że jesteśmy zarejestrowanie, więc logo będzie pilnie potrzebne. Jeżeli będziesz miał jakieś pytanie to wal na maila-pomogę ile będę mógł.

Co do wypadu, to proponuję jutro, czyli w sobotę. Ale uwaga, ma być +31 stopni i słońce. Więc coś na łeb trzeba zabrać i duuuużo płynów.
Proponuję spotkanie na parkingu McDonalds'a. Zaproponujecie godzinę.
Passy zabierzesz mnie? Samochód daję Magdzie.

Pozdrawiam
Mariusz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie