mastatazo Napisano 11 Styczeń 2005 Autor Napisano 11 Styczeń 2005 witam, mam takie pytanie z zycia wziete. Czy posiadacze smętka mogą się pochwalić jakimis dobrymi trafieniami na monetkach? Doskonale wiem, że hs3 to wykrywka przeznaczona dla poszukiwaczy militariów, ale domyslam sie ze jakies trafienia musza byc. Czy jakis wlasciciel lub znawca hs3 moze sie pochwalić swoimi refleksjami na temat poszukiwań? Wielkie dzieki
SWaldek Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Smętek działa na podobnej zasadzie jak F555, a pisałem kiedyś o nim jak się sprawuje na monetki więc odszukaj temat F555 w praktyce" i sprawdż podobne ustawienia, zastosuj mniejszą sondę ok.25cm, a na efekty długo nie będziesz czekałPozdrawiam
wiciu_r Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 Z życia wzięte: ostatni weekend w dwa smętki i bh lone star;Smętki razem 5 monetek, 1-2 guziki, magazynek pps, łuskiBH łącznie 11 monet, kilka guzików, łuski koloroweCo ciekawe smętek leżącą na ziemi monetkę przeważnie widział ale czasem nie.
past Napisano 12 Styczeń 2005 Napisano 12 Styczeń 2005 wszystko jest kwestią osłuchania sprzętu , moim zdaniem mój smetek daje charakterystyczny dźwięk przy monecia leżącej płytko. Dyskryminacja około 3
mastatazo Napisano 12 Styczeń 2005 Autor Napisano 12 Styczeń 2005 a wiec niezle trafienia smetkiem tez sie zdarzaja... ale do uniwersalnych wykrywaczy to on nie zalezy. Jeżeli mielibyście polecić coś uniwersalnego na monetki i militarke do 1000 co co byscie wybrali? A cewka na monetki jaka najlepsza do smetka?
past Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 cewka na monetki w hs mała a na militaria duża , lub jedna uniwersalna średnia :-)moim zdaniem do 1000 możesz pomyśleć o rutusie , tu plusem jest dostępność (jest w sklepach) i lepsza dyskryminacja
Sebek Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Ja używam Loctansa NEO3 i myślę że można go nazwać uniwersalnym, bardzo dobrze wykrywa kolorki oraz militarkę.Na kolorkach w poszukiwaniach np. monet bardzo pomaga tryb szybkiej dyskryminacji tonowej" (splitter) z którego często korzystam:)PozdrawiamSebek
kupolot Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam!Dla upewnienia, czytałem wiele pozytywnych opini na temat rurusa, że dobrze się sprawdza na monetach, ale z militariami cienko. Możecie się do tego ustosunkować?
militarny Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem smętka. Mam cewke 25-piętke i czesto trafia się jakaś monetka czy guziczek. Niekiedy zależy też jak np taka monetka jest ułożona, ale ja nie narzekam na brak ładnych trafień.ps. pamiętajcie kto szuka znajduje!pozd
majros Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Witam. Tak jak pisał kolega Wiciu_r życie pokazuje że z Hsem-3 można znajdywać monetki, ale nie tak czesto jak np. Rutusem. Sam chodziłem ze smętkiem, a kolega z rutusem, oczywiscie po tym samym terenie, po paru godzinach miałem dwa guziki kolega natomist pare monet i kilka guzików. Pozdrawiam.
merlin Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Moja recenzję HS - 3 macie na forum. na tropach smętka"obecnie to znaczy od 1 miesiąca chodzę z ultrą. Na monetach róznica jest olbrzymia.na korzyśc ultry oczywiscie.
merlin Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 I jeszcze przykład z ubiegłej soboty. Teren przechodzony kilka razy na 2 x smetki z dyskryminacją. 200 m na 50 m.Ja po 4 godzinach z ultrą miałem 17 monet. Chyba starczy.
Maciej G Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Panowie co tu rozstrząsać! Smętek nie nadaje sie na monety ( ew. na dzbanek z monetami ), ma inne przeznaczenie i za to jest ceniony.Jeżeli ktoś nim celowo szuka monet to mu współczuję ! Od tego są inne wykrywacze i trzeba sie z tym pogodzić!
ubenfurer Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Witka.Przeczesując pole 500 na 100 ja ze SMĘTKIEM a koleś z jakimś ŁAJTSEM wykopałem 10 monet i 2 guziki (ale musiałem się nieźle nakopać gwoździ).Koleś ćwikną łajtsem 18 monet 3 guziki pierścionek i naparstek.O wiele lepszą ma dyskryminację na kolor daje ładny dźwięk a na metal pierdzi.I tam gdzie był metal nie kopał.Także przeczesał większy obszar niż ja co rusz się schylając że to moneta a to duży gwóźdź.Nie stać mnie na ŁAJTSA za 2000tys.Smętek spisał się też dobrze a to jedna najlepsza moneta z tej podróży---http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=122478#122479
panslon Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 witam!Nie musisz kupowac White'sa. Kup sobie Ultra za 880 :)bedziesz zbieral monetki az milo.pozdro.
Voucur Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Ja czesałem stanowiska SS ze Smętkiem a kumpel Scope'm CS-660 i stosunek monet był mniej więcej jak 150 do 350 na korzyść Scope'a. Natomiast miałem więcej dużych trafień przedmiotów leżących głębiej. Nie piszcie że Smętek NIE NADAJE SIĘ na monetki, jest po porstu gorszy i częściej je pomija, ale cena to 850 a nie kilka-tysięcy-coś-tam. Zresztą i po White'sach można coś znaleźć, tak naprawdę nie ma wykrywacza który wydobędzie z ziemi WSZYSTKO na danym terenie bo to potrafi tylko laska Mojżesza :D . Pozdrawiam.
Maciej G Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Temat postu to - hs-3 a szuaknie monetek" . Powtórzę jescze raz - Smętek NIE NADAJE SIĘ na monetki! Pomija je , raz je widzi raz nie , kaprysi itp. Jest to dobry wykrywacz , ale do .... dużych trafień przedmiotów leżących głębiej" tu sie zgodzę ! I za to jest ceniony i powinien do tego służyć ! Ludzie! nie wprowadzajcie innych w błąd takimi opiniami!Później ktoś po lekturze takiego postu , kupi smętka , będzie miał poczucie , że się nadaje " i zmarnuje swój czas ! Na tej zasadzie to wszystko się nadaje do wszystkiego ! Jeżeli ktoś nim szuka celowo monet to mu współczuję !Pewnie ,że jak sie nie ma co sie lubi to ... , ale i nie o pieniądze tu chodzi !Za kwotę 850 zł można kupić Rutusa Ultrę i nie mieć takich dylematów - czy ten , nadaje się na monety czy nie !
Voucur Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Porównałem tylko do wykrywaczy typu Whites czy Garret albo inny Fisher. Z tym adaje się" czy nie to bym sie kłócił. Kiedy były wykrywacze typu BFO albo PI to każdy by w rzyć się ugryzł żeby mieć HS-3 na monetki. Wiem że te czasy już minęły ale prawda jest też taka że złej baletnicy i suknia w tańcu przeszkadza", jak ktoś jest niecierpliwy to i Whites Spectrum XLT mu nie pomoże. W swoim życiu wyciągnąłem sporo monet na HS-3, Bóg jeden wie ile pominąłem, jednak coś tam się trafiło. Co do Rutusa się nie znam, ale jeśli jest naprawdę tak dobry to chylę czoła.
wicja1 Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Zgadzam się na 100% z Maciejem G.Smętek to porażka jeśli chodzi o monetki.Zachwyceni mogą byc tylko przesiadający się z PI(To już masakra monetarna)albo dużo słabszych sprzętów.Chodziłem i wiem coś na ten temat.Nie zabierajcie ze sobą kumpla z pożądnym Whitesem.Kompleks małego ptaszka to przy tym prawdziwy pryszcz :)Przypowieśc Vocuma o baletnicy jakoś trąci mi Ranedem i jego klimatami.Swoją drogą mam nadzieję,że żyje i ma się dobrze.I,że przestanie być obrażony na wszystkie fora świata bo z nim zawsze jest weselej:))Pozdrawiam,wicja1
Voucur Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 Nie wiem o kogo chodzi ;) ale proszę trkatować moje słowa z przymrużeniem oka:). Wiadomo że szukanie Smętkiem monet jest równie łatwe jak używanie do kopania tychże koparki Ostrówek :/ Pozdrawiam!PS. Zdumiewają mnie czasami mutacje mojego nicka. :D
wicja1 Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Serdecznie przepraszam za mutację:)))W firmie mamy kilku Mariuszów więc klawiatura zrobiła się troszkę ciasna ;)Pozdrawiam,wicja1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.