Skocz do zawartości

Acht koma acht albo sturmgeschutz :)

pomsee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Najbardziej podoba mi się tekst, że :
aparatura wskazała w jednym miejscu obecność dużej ilości metalu w fosie. Wstępne pomiary wskazały, że to może być niemieckie samobieżne działo szturmowe sturmgeschutz"

Pzdr
Bodziu
Napisano
Dobre jest tez to - Ale w czasie ostatnich badań radiestezyjnych
Czyzby po fosie biegali faceci z rozdzkami anie ze sprzetem elektronicznym / no chyba że zastosowali sie do ustawy /
Napisano
Ja słyszałem o elektronicznym cyfrowym wachadełku na podczerwień ale podobno w Polsce jest tylko jeden specjalista i ma zamówienia do 2045 r obstawione.
Pozdrawiam
hi hi hi
Napisano
Masz racje masz rację to chyba jednak było słowo na e ale eleganckie.Tak że cała nazwa brzmi eleganckie cyfrowe wachadełko na podczerwień tylko chyba tam był jakiś wydruk? znaleziska?Bo monitora na pewno nie było.
Pozdrawiam
Napisano
Witam rzadko zabieram głos na forum ale tym razem sie wypowiem. Mój ojciec obecnie emerytowany wojskowy wykopał (rekoma zawodników słuzby zasadniczej trzy pojazdy na krótkim odcinku fosy -od małej sluzy) kiedyś nawet miałem zdjecia jako gówniarz ale gdzieś zagineły. W czasie tej akcji ojciec poznał faceta który twierzdził że jak pokopia trochę dalej to trafia na coś bardziej interesujacego, Niestety wtedy nie było cisnienia na taka akcje i na ym co widac do dzisiaj się skończyło. Kilkanaście lat pózniej poznałem goscia który twierdził że szabrował po wojnie cytadelę (mam zreszta od niego troche fantów co uwiarygodnia historię) i widział w fosie czołg(ocywiście dla niego to był tygrys:}} Wybralismy sie na spacer i co mnie najbardziej zaskoczyło wskazął miejsce oddalone od tego które pokazywał mi ojciec o jakieś 30 metrów. Chyba coś w tym jest. pozdrawiam
Napisano
Tygrys pewnie nie bo był tylko jeden ale na cytadeli po kapitulacji znalazł się pancerIV, a przynajmniej tak wyczytałem w książce Pancerna Rezerwa Uderzeniowa".

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie