Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia -cz 3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Piękne rzeczy panowie wykopujecie! :) Ja siedzę na studiach ,ale przy wykrywce dzielnie zastępuje mnie tata.
Fajne rzeczy wyszły mu na wykopkach po polach - jedna ,jako ze z II RP szczególnie ciekawa ,blaszka mosięzna z wybitym imieniem i nazwiskiem zołnierza ,datą i numerem pułku - 79 pp ze Słonimia. Gdy będę miał fotki i internet w domu wrzucę ją na identyfikację. Pozatym ładne rosyjskie plomby z konca XIX w. z Priwiślanskich Kolei (m.in. stacje Sosnowiec ,Andrzejów) ,łuski ,ładna broszka pozłacana ,guziki i monety...

pzdr

bjar_1

Tuna kopsnij sie na ulicę przyjażni do Osrodka wczasowego.W okolicy kościólka co wakacje wydłubuje zaj...fanty.Szukaj na górce po byłym kościółku i w okolicy kontenerów na śmieci w lewo od biura kierownika.O tym jaka to miejscowośc wiemy tylko my dwaj.Pzdr Od Bormana.
P.S jeszcze w latach 70tych jakas grupa archeologów"wydobyła z podziemi setki sztuk broni białej i nie tylko.Mój wujek rąbnął im szabelkę paradną oficera luftwaffe.Mam ją do dziś.Twierdzi że odznaczenia i nieśmiertelniki ich nie interesowały więc je pożucali.Ja w zeszłym roku dłubiąc patykiem w piasku znalażlem 60 łusek od mausera( idealny stan) i drobne Fenigi z lat 38-44.Poza sezonem nikt tam raczej nie wnika.Jeśli zdecydujesz sie pokopac i coś znajdziesz,daj znać na mojego maila.Pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie