Tominew Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 a na koniec trafiło cie coś takiego, czy koś wie od czego to jest???? napis na wieczku to: x BRUNO BESSER x ALTENBURG S.-A. KOHLEN EN-GROS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 ta kodowana balcha - juz wiadomo jak jednostka?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 wczorajsze, jak jeszcze nie było tyle śniegu. Bez szukania - na środku drogi. Jeszcze kilka łusek, w sumie takie tylko pierdoły.pozdr. wons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 23 Styczeń 2005 Share Napisano 23 Styczeń 2005 530 gren.rgt z 299 inf.div Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 sorki .nie doczytalem ze juz rozczytana. swoja droga to ciekawe ze piechota wehrmachtu miala kodowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Witam! A ja wreszcie po długim szukaniu po całej Polsce trafiłem Orzełka 700 metrów od domu.....Jeździć na drugi koniec kraju a znaleść pod nosem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikt Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 I zdjęcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziomek11 Napisano 24 Styczeń 2005 Share Napisano 24 Styczeń 2005 Gratuluje orzełka porządna rzecz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 Piękne rzeczy panowie wykopujecie! :) Ja siedzę na studiach ,ale przy wykrywce dzielnie zastępuje mnie tata. Fajne rzeczy wyszły mu na wykopkach po polach - jedna ,jako ze z II RP szczególnie ciekawa ,blaszka mosięzna z wybitym imieniem i nazwiskiem zołnierza ,datą i numerem pułku - 79 pp ze Słonimia. Gdy będę miał fotki i internet w domu wrzucę ją na identyfikację. Pozatym ładne rosyjskie plomby z konca XIX w. z Priwiślanskich Kolei (m.in. stacje Sosnowiec ,Andrzejów) ,łuski ,ładna broszka pozłacana ,guziki i monety... pzdr bjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ...dodatkowe fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nz Napisano 26 Styczeń 2005 Share Napisano 26 Styczeń 2005 ...wygląda na rozsadzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 27 Styczeń 2005 Share Napisano 27 Styczeń 2005 hehehe no to miał chłop pecha....jak z tego strzelił:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 29 Styczeń 2005 Share Napisano 29 Styczeń 2005 Tuna kopsnij sie na ulicę przyjażni do Osrodka wczasowego.W okolicy kościólka co wakacje wydłubuje zaj...fanty.Szukaj na górce po byłym kościółku i w okolicy kontenerów na śmieci w lewo od biura kierownika.O tym jaka to miejscowośc wiemy tylko my dwaj.Pzdr Od Bormana.P.S jeszcze w latach 70tych jakas grupa archeologów"wydobyła z podziemi setki sztuk broni białej i nie tylko.Mój wujek rąbnął im szabelkę paradną oficera luftwaffe.Mam ją do dziś.Twierdzi że odznaczenia i nieśmiertelniki ich nie interesowały więc je pożucali.Ja w zeszłym roku dłubiąc patykiem w piasku znalażlem 60 łusek od mausera( idealny stan) i drobne Fenigi z lat 38-44.Poza sezonem nikt tam raczej nie wnika.Jeśli zdecydujesz sie pokopac i coś znajdziesz,daj znać na mojego maila.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr22 Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Ostatnie trafienia z Zachodniopomorskich lasow , a tak przy okazji moze ktos wie co to za klamerka ? ( hitlerjugend ? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Piotr piekne trafienia gratulacje ,co do klamry to jest klamra jungvolku czy jakos tak to sie pisze ,byla dawana dla chlopakow jeszcze przed hitlerjugend pzodrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr22 Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Dzieki za ekspresowa odpowiedz pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jadzia Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Witam,Piotr22 klamerka jungvolku, bradzo ladna z resztą Ci cie trafiła, tu masz trochę o tej organiczacji:http://www.dws.xip.pl/reich/hj/HJ_5.htmlpzdrJadzia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Piotr22 skąd dokładnie jesteś, jeśli można wiedzieć?:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr22 Napisano 31 Styczeń 2005 Share Napisano 31 Styczeń 2005 Ze Szczecina a dokladnie to jego wschodnia czesc za rzeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Domino(*) Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 rozumiem, troszeczke drogi jest, ja jestem z Polic może kiedyś jakiś mały wypad?:)Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr22 Napisano 1 Luty 2005 Share Napisano 1 Luty 2005 czemu nie mozna pomyslec tylko gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 wczoraj wyskoczyliśmy na chwile.......Pan łoś:)-srebna broszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 tył odznaki dla największego łosia w kompanii":)))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
the_tuna Napisano 2 Luty 2005 Share Napisano 2 Luty 2005 zbliżenie na punce..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.