wiciu_r Napisano 7 Styczeń 2005 Autor Napisano 7 Styczeń 2005 No może niezupełnie tak jak w tytule ale różne dziury mnie kuszą i w związku z tym chciałbym się dowiedzieć jak tanim sposobem można sprawdzić czy na dnie studni lub ślepego kanału nie ma niebezpiecznego gazu.Metodę na kanarka znam (jak kitę odwali to lepiej nie wchodzić) a zgaśnięcie świeczki chyba też poinformuje tylko o dwutlenku węgla. Zdaje się ekipy miejskie mają detektory 4 gazów najczęściej występujących.Przy propozycjach proszę uwzględnić przezroczystość portfela tzn. detektorów nie kupię bo nie ma za co.Pozdrowionka
wiciu_r Napisano 23 Styczeń 2005 Autor Napisano 23 Styczeń 2005 Witam !Znalazłem coś takiego:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40025047A tu jest opis:http://www.eurofaser.pl/wyroby/pozost/wg.htmktoś się może orientuje jak to funkcjonuje w praktyce,bo opis techniczny to nie wszystko.Pozdrawiam
Voucur Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Na jakimś zlocie poszukiwaczy był na ten temat cały referat prowadzony przez inżyniera górnictwa czy coś w tym stylu, z tego co zapamiętałem detektory cyfrowe pracujące w zakresie alarmu przeciw 4 róznym gazom szkodliwym są niezmiewrnie kosztowne. Lepiej zafundować sobie każdy osobno, mimo wszystko wyjdzie taniej.
YARD Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 Do wiciu_r :dzięki za info na priv.A w temacie:mam taki detektor , używam go w pracy. Jak będę miał dostęp do netu to go trochę opisze.
Monti Napisano 24 Styczeń 2005 Napisano 24 Styczeń 2005 W tym detektorze brakuje mi tylko,żeby wykrywał cos z węglowodorów,metan na przykład,często sie go spotyka w kanałach.
YARD Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Mój detektor" wykrywa butan , propan , metan i mieszaniny tych gazów. Sygnał o obecności gazu wizualny i dziękowy.Czas pracy ok. 2 do 3 h ,no i ładowanie. Miernik mieści się w dużej kieszeni. Instrukcja po włosku , franc. , ang. hiszp. niem . Prod. Italy.
wiciu_r Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 Na to super, około 10.02.05. można by spróbować tam wejść. Zwołam ekipę.Pozdrawiam
Boruta Napisano 7 Luty 2005 Napisano 7 Luty 2005 Pokazywali, że służby specjalne mają takie cudeńka.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.