Hartmann Napisano 7 Styczeń 2003 Autor Napisano 7 Styczeń 2003 Mam jedno i krótkie pytanie.Do czego ta luneta ?????Leszek
BBasia Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 wg mnie jest to wersja hart/2002/pancerka :: czy tak???
Peter Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 Jeśli jest to luneta i zdjęcie opublikował niejaki Leszek K. to na pewno do snajperki antyBrunerki (:
Gość Napisano 7 Styczeń 2003 Napisano 7 Styczeń 2003 Stawiam dolary przeciw orzeszkom, że to _nie_ jest do snajperki :)))
Maku Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 Do czego ta luneta? Ha odpowiedź jest bardzo prosta Panowie! Otóż ma ona ułatwić namierzenie i złapanie króliczka :)))))
akagi Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 Uwaga!Oficjalny komunikat rzecznika prasowego Kwatery Głównej Wielkiego Łowczego Króliczego:Najbliżej jest kol. Maku. Próbujcie dalej!Pozdrawiamakagi
jotes Napisano 8 Styczeń 2003 Napisano 8 Styczeń 2003 Dana luneta jest do niczego ;-) Celownik teleskopowy do Hotchkissa w TKS-ie.
Hartmann Napisano 8 Styczeń 2003 Autor Napisano 8 Styczeń 2003 Wygrał Jotes :):):):):):):):):):)Proszę o kontakt w celu sprecyzowania warynków odbioru nagrody :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Leszek.A tak na boku.Jest to rzeczywiście ZEWNĘTRZNIE replika celownika teleskopowego do TKS jak i do wz.34 i wz.29. Generalnie montowano do ckm.Hotchkiss.Jednak napis na ustrojstwie głosi :luneta celownicza co ckm wz25 i wz.30.Postaram sie posłać zdjęcie oryginału.Leszek
Hartmann Napisano 8 Styczeń 2003 Autor Napisano 8 Styczeń 2003 A tak wygląda oryginał.Produkcja Francuska S.O.M.E .Chociaż większość znalezionych stanowią sztuki produkcji polskiej.Leszek
Pytanie
Hartmann
Mam jedno i krótkie pytanie.Do czego ta luneta ?????
Leszek
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.