Skocz do zawartości

Wehrmacht_Heer_Stephan

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając głębie kaazy i wyszukując coraz to więcej zdjęć i filmów Wehrmachtu trafiłem na takie oto fotki. Zatytułowane są Wehrmacht Heer Stephan" (cz.1 i cz.2). Pomyślałem, że wrzucę na rozluźnienie atmosfery. :)

Wystarczy wpisać w kaazie Wehrmacht" i troche poczekać i poklikać, a można się ciekawostek o reenactingu dowiedzieć. Każdy wkońcu od czegoś musi zacząć.

Aż wracają wspomnienia.. kiedy to w pierwszym hełmie niemieckim, mundurze WP i pasie wehrmachtu stało się przed lustrem i marzyło... Kiedy będę jak ci ze zdjęcia" :)

Serdecznie pozdrawiam.

P.S.

A może i Wy macie podobne fotki? Pierwsze próby rekonstrukcji? Ja jeszcze coś wyszperam z dysku może, ale może Wy pierwsi?

Hmm.. ale nikt tu o twardzielach nie mówi. Po prostu stworzyłem ten post po to, aby poruszyć wspomnienia wszystkich reenactorów, aby przypomnieli sobie jak to było na początku... może ktoś się podzieli swoimi wspomnieniami, opowie o swoich początkach?

Pozdrawiam.

• 1 year later...
Przez chwilę myślałem, że za rekonstrukcję WH wziął się Steffen Moller (o i dwie kropki). :)
Ale nie :(

Moje początki to inscenizacja powstańcza na Woli.
Czego tam nie było... PRL, NRD, RFN, Adidas.

BTW:
Stephan Moeller wystapil juz w niemieckim mundurze w polskim filmie. To byl jakis debiut mlodego rezysera z lodzkiej filmowki - widzialem nawet fotke: Moeller w 2 rzedowym plaszczu z furazerka i rekoma podniesionymi wysoko do gory ;-D

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow, ale chwilowo nimi nie dysponuje :-/

• 1 year later...
Sztefan Muler mial tez wystapic w filmie Pianista". Dostał sie na plan i przyjęto go jako statystę. Dostał mundur i płaszcz, po czym zawieziono ich na plan filmowy. Chodziło o scenę niemców siedzących w prowizorycznym obozie jenieckim. Wysiedział na planie kilka godzin lecz kręcenie filmu przeciagało się.

Niecierpliwy Stefan nie doczekał rozpoczęcia zdjęc i nie ujawniajac swych aktorskich talentów ulotnił sie po cichu z planu :D czy to ze znudzenia, zmęczenia a moze zimna? W każdym razie do bodajże Warszawy z planu wrócił na stopa. A dobry czlowiek podwożący go do domu widząc czlowieka w mundurze miał zapytać: Czy pan do stalingradu?

historyja opisana w ksiązce Mulera

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie