Kruk2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 Witam.Mam pytanie ktory z tych obu wykrywaczy byscie osobiscie wybrali.Ktory ma lepszy zasieg na monety a ktory na militaria.Czy moze sa porownywalne.Z gory dziekuje.
Kruk2005 Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Napisano 3 Styczeń 2005 Dodam jeszcze ze niebylo porownan tych obu wykrywek na forum.
michałł Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 ja mam obydwa- smętka uzywam na militaria a rutusa na monety i inne duperele choć i na militarce jest niezły jednak tu troche przeszkadza mi brak sygnału wiodąxcego.pzdr .michał
michałł Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 ja mam obydwa- smętka uzywam na militaria a rutusa na monety i inne duperele choć i na militarce jest niezły jednak tu troche przeszkadza mi brak sygnału wiodąxcego.pzdr .michał
Kruk2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 A czy Smętek z cewka 25cm też sie sprawdaza na monetach
Kruk2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 No i ktorego bys wybral jakbys mial miec tylko jeden z nich ???
tosh Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 witamultra na drobiazgi jest rzeczywiscie dobra choc i militarke tez sie fajna wyciaga...pzdr
YARD Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Cześć . Troche nie w temacie ale... Ostatnio spacerując z moim Rutusem First + (na 4 paluszki) ,wyk. piszczy na duże kamienie wielkośći pięśći.Czy to metalowe" kamienie :) , czy zle ustawiona reg. grunt, czy wpływ wilgoci i zimna.A może wyk. zwariował?? ...yard...
nikt Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Witam! Te kamienie to hot rock". Należy podkręcić w prawo grunt " i bedzie ok.RUTUS
YARD Napisano 20 Styczeń 2005 Napisano 20 Styczeń 2005 Dzięki nikt-ośiu.a coś takiego...Wyk. wydaje ciągły pisk przy słabych bat. i dużej wilgotnośći w terenie. Po wysuszeniu i wymianie bat. jest ok.A tak w nawiasie to trafiłem ostatnio miejsce , same kapsle i folia alu..Chyba mus zmienic miejscówke.
majros Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Witam. Mam pytanie YARD na jakich ustawieniach chodzisz najczesciej szukając monetek chodzi mi konkretnie czy w trybie dynamicznym, monety czy dwutonowy, i na jakim masz poziomie ustawioną dyskryminacje i czułosc. Od czasu do czasu chodze z firstem plusem i jeszcze nie mam dobrego rozeznania, warto poznac doswiadczenia innych.Pozdrawiam.
YARD Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 WitamDo majros" Głos na max, dysk. prawie na max, grunt 3do 4 kresek , sens. czyli czułość (fajnie się kojarzy) 3do4 kresek i na t. dynamicznym. Boratynka na gł. 10do15cm. Z rutusem chodze ok. 1,5 r. i ciągle go poznaje.
majros Napisano 21 Styczeń 2005 Napisano 21 Styczeń 2005 Dzieki YARD wypróbuje twoje ustawienia. Pozdrawiam.
giwera Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Cze YARD wlasnie analizuje Twoje ustawienia i zastanawiam sie na jakiego typu terenie te nastawy sprawdzaja sie. Chodzi mi o ilosc smieci".Osobiscie preferuje tryb dwutonowy co w znacznym stopniu ulatwia poszukiwania.Jednak ciagle poznaje jego mozliwosci i wiem jedno trzeba troszke pospacerowac aby go dobrze wykorzystywac . Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.