Skocz do zawartości

Rutu Ultra czy HS-3

Kruk2005

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mam pytanie ktory z tych obu wykrywaczy byscie osobiscie wybrali.Ktory ma lepszy zasieg na monety a ktory na militaria.Czy moze sa porownywalne.Z gory dziekuje.
Napisano
ja mam obydwa- smętka uzywam na militaria a rutusa na monety i inne duperele choć i na militarce jest niezły jednak tu troche przeszkadza mi brak sygnału wiodąxcego.
pzdr .michał
Napisano
ja mam obydwa- smętka uzywam na militaria a rutusa na monety i inne duperele choć i na militarce jest niezły jednak tu troche przeszkadza mi brak sygnału wiodąxcego.
pzdr .michał
  • 3 weeks later...
Napisano
Cześć . Troche nie w temacie ale...
Ostatnio spacerując z moim Rutusem First + (na 4 paluszki) ,wyk. piszczy na duże kamienie wielkośći pięśći.
Czy to metalowe" kamienie :) , czy zle ustawiona reg. grunt, czy wpływ wilgoci i zimna.A może wyk. zwariował?? ...yard...
Napisano
Dzięki nikt-ośiu.
a coś takiego...
Wyk. wydaje ciągły pisk przy słabych bat. i dużej wilgotnośći w terenie. Po wysuszeniu i wymianie bat. jest ok.
A tak w nawiasie to trafiłem ostatnio miejsce , same kapsle i folia alu..Chyba mus zmienic miejscówke.
Napisano
Witam. Mam pytanie YARD na jakich ustawieniach chodzisz najczesciej szukając monetek chodzi mi konkretnie czy w trybie dynamicznym, monety czy dwutonowy, i na jakim masz poziomie ustawioną dyskryminacje i czułosc. Od czasu do czasu chodze z firstem plusem i jeszcze nie mam dobrego rozeznania, warto poznac doswiadczenia innych.Pozdrawiam.
Napisano
Witam
Do majros"
Głos na max, dysk. prawie na max, grunt 3do 4 kresek , sens. czyli czułość (fajnie się kojarzy) 3do4 kresek i na t. dynamicznym. Boratynka na gł. 10do15cm.
Z rutusem chodze ok. 1,5 r. i ciągle go poznaje.
Napisano
Cze YARD wlasnie analizuje Twoje ustawienia i zastanawiam sie na jakiego typu terenie te nastawy sprawdzaja sie. Chodzi mi o ilosc smieci".Osobiscie preferuje tryb dwutonowy co w znacznym stopniu ulatwia poszukiwania.Jednak ciagle poznaje jego mozliwosci i wiem jedno trzeba troszke pospacerowac aby go dobrze wykorzystywac . Pozdrawiam !

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie