Gandalf de Grey Posted December 24, 2004 Author Share Posted December 24, 2004 Salve,Zafundowalem sobie ksiazke:Bayonets before bulletsThe Imperial Russian Army, 1861-1914"Autor Bruce W. MenningWydana w USA w 1992 przez Indiana University Press, Blooming & IndianapolisPoniewaz nie mam czasu sie za nia wziacc- chcilabym miedzyczasie uslyszec opinie na jej temat - czytal kto?Ponadto, czy ktokolwiek z P.T. forumowiczow moglby podac inne znajome ksiazki o Armii Rosyjskiej z XIX w do 1914. Mozna by w ten sposob uzupelnic biblioteczke...PozdrawiamGandalf de Grey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted December 27, 2004 Share Posted December 27, 2004 Skolko?Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forteca Posted December 28, 2004 Share Posted December 28, 2004 Książki nie czytałem, ale sam tytuł jest z lekka znichęcająco-stereotypowy.Natomiast poleciłbym:doskonałą bezobrazkową pozycję Samodierżawije i russkaja armija na rubieże XIX-XX stolietij 1881-1903" Zajączkowski P.A., Moskwa 1973 - rodzej wojsk, uzbrojenie, wyszkolenie, dowodzenie, skład narodowościowy, pensje, emeryturyoraz dobrą, wręcz obowiazkową w temacie:Istorija Russkoj armii", Kriesnowski A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gandalf de Grey Posted December 30, 2004 Author Share Posted December 30, 2004 Salve,Do Boruty - nie pamietam ale okolo $20.00 czy cos takiego.Do Fortecy - dzieki - postarm sie gdzies tego tu u mnie poszukac a przy okazji podaje jeszcze z serii Men-at-Arms Ospreya - The Russian Army 1914-18" Nik Cornish, illustrated by Andrei Karachtchouk, wydane w 2001.Czy ktos ma jeszcze jakies inne?PozdrawiamGandalf de Grey Link to comment Share on other sites More sharing options...
Forteca Posted December 30, 2004 Share Posted December 30, 2004 A jużci :)O. Makarow Russkaja armija 1914-1917 g.g." S-Petersburg 2001 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.