Gandalf de Grey Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Napisano 24 Grudzień 2004 Salve,Zafundowalem sobie ksiazke:Bayonets before bulletsThe Imperial Russian Army, 1861-1914"Autor Bruce W. MenningWydana w USA w 1992 przez Indiana University Press, Blooming & IndianapolisPoniewaz nie mam czasu sie za nia wziacc- chcilabym miedzyczasie uslyszec opinie na jej temat - czytal kto?Ponadto, czy ktokolwiek z P.T. forumowiczow moglby podac inne znajome ksiazki o Armii Rosyjskiej z XIX w do 1914. Mozna by w ten sposob uzupelnic biblioteczke...PozdrawiamGandalf de Grey
Forteca Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 Książki nie czytałem, ale sam tytuł jest z lekka znichęcająco-stereotypowy.Natomiast poleciłbym:doskonałą bezobrazkową pozycję Samodierżawije i russkaja armija na rubieże XIX-XX stolietij 1881-1903" Zajączkowski P.A., Moskwa 1973 - rodzej wojsk, uzbrojenie, wyszkolenie, dowodzenie, skład narodowościowy, pensje, emeryturyoraz dobrą, wręcz obowiazkową w temacie:Istorija Russkoj armii", Kriesnowski A.
Gandalf de Grey Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 Salve,Do Boruty - nie pamietam ale okolo $20.00 czy cos takiego.Do Fortecy - dzieki - postarm sie gdzies tego tu u mnie poszukac a przy okazji podaje jeszcze z serii Men-at-Arms Ospreya - The Russian Army 1914-18" Nik Cornish, illustrated by Andrei Karachtchouk, wydane w 2001.Czy ktos ma jeszcze jakies inne?PozdrawiamGandalf de Grey
Forteca Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 A jużci :)O. Makarow Russkaja armija 1914-1917 g.g." S-Petersburg 2001
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.