Gandalf de Grey Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2004 Salve,Zafundowalem sobie ksiazke:Bayonets before bulletsThe Imperial Russian Army, 1861-1914"Autor Bruce W. MenningWydana w USA w 1992 przez Indiana University Press, Blooming & IndianapolisPoniewaz nie mam czasu sie za nia wziacc- chcilabym miedzyczasie uslyszec opinie na jej temat - czytal kto?Ponadto, czy ktokolwiek z P.T. forumowiczow moglby podac inne znajome ksiazki o Armii Rosyjskiej z XIX w do 1914. Mozna by w ten sposob uzupelnic biblioteczke...PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 27 Grudzień 2004 Share Napisano 27 Grudzień 2004 Skolko?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Książki nie czytałem, ale sam tytuł jest z lekka znichęcająco-stereotypowy.Natomiast poleciłbym:doskonałą bezobrazkową pozycję Samodierżawije i russkaja armija na rubieże XIX-XX stolietij 1881-1903" Zajączkowski P.A., Moskwa 1973 - rodzej wojsk, uzbrojenie, wyszkolenie, dowodzenie, skład narodowościowy, pensje, emeryturyoraz dobrą, wręcz obowiazkową w temacie:Istorija Russkoj armii", Kriesnowski A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gandalf de Grey Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 Salve,Do Boruty - nie pamietam ale okolo $20.00 czy cos takiego.Do Fortecy - dzieki - postarm sie gdzies tego tu u mnie poszukac a przy okazji podaje jeszcze z serii Men-at-Arms Ospreya - The Russian Army 1914-18" Nik Cornish, illustrated by Andrei Karachtchouk, wydane w 2001.Czy ktos ma jeszcze jakies inne?PozdrawiamGandalf de Grey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forteca Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 A jużci :)O. Makarow Russkaja armija 1914-1917 g.g." S-Petersburg 2001 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.