Kiler Napisano 22 Grudzień 2004 Autor Napisano 22 Grudzień 2004 Witam!Ktory sprzet jest lepszy do poszukiwan - chodzi mi zarowno o drobnice jak i militaria zarazem. Wezcie pod uwage dyskryminacje (bo chyba obydwa maja), to czy sie czesto wzbudzaja przy udezeniu np. w kamien no i zasiegi oczywiscie. Czy sa to wykrywacze statyczne???Dziekuje!!!
Andreos Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Musketeer to sprzęt dynamiczny. Sam nie posiadam, ale pomacałem" trochę. Pierwsze wrażenie - stanowczo za ciężki. Porządnie wykonany. Jak się pobawić z ustawieniami gruntu i czułością, to zasięgi są naprawdę b.dobre. Myślałem, że najtańszy model będzie miał tragiczne zasięgi, a tu zdziwienie. Niestety to tylko ogólne wrażenia, bo za krótko chodziłem z nim żeby jakieś głębsze wnioski wyciągać.!!! za ciężki!!! Pozdrawiam
Grzechutor Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Witam,Zarówno Minelab MUSKETEER ADVANTAGE, jak i Fisher 1236-X2 to wykrywacze ruchowe. Różnią się głównie zakresem dyskryminacji. MUSKETEER, po włączeniu dyskryminacji, odrzuca automatycznie wszelkiego rodzaju żelastwo. Fisher natomiast, na początku skali dyskryminacji odrzuca drobne przedmioty żelazne, później większe, a dopiero za połową skali dyskryminacji nie będzie łapał żelastwa.Druga różnica to sąda - DD w Minelabie, cewka typu pająk u Fishera.Minelab MUSKETEER ADVANTAGE posiada ręczne strojenie do gruntu; 1236-X2 - dostraja się automatycznie.Fisher 1236-X2 ma możliwość zmian częstotliwości pracy. Wprawdzie jest to minimalny zakres, ale pozwala na wyeliminowanie zakłóceń powstających od pracujących obok siebie wykrywaczy.Jeśli chodzi o konstrukcję - to bardzo solidna w obu przypadkach.Zasięgi - zbliżone. MUSKETEER nieco lepszy na kolorowe drobiazgi.Pozdrawiam,Grzechutor
RG42 Napisano 22 Grudzień 2004 Napisano 22 Grudzień 2004 Grzechutor, piszesz, że Musketeer posiada ręczne strojenie do gruntu, ale nie tylko, prawda?Ma też funkcję automatycznego strojenia?Czy coś mi się poplątało???Pozdrawiam,RG42
k-szela Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Mam Musketera i ma też automatyczne dostrojenie do gruntu.
Kiler Napisano 24 Grudzień 2004 Autor Napisano 24 Grudzień 2004 Czy Musketeer na dyskryminacji w ogole nie znajdzie stali, nawet tej wiekszej?Wesolych Swiat zycze wszystkim forumowiczom.
k-szela Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 Znajdzie znajdzie. Nie raz wyszło mi coś większego stalowego, ale to raczej każdy wykrywacz z ustawioną dyskryminacją wykryje. Np. kawał szyny czy mały właz przy dyskryminacji coś ok godz 11 objawia się charakterystycznym sygnałem gdzie wiem że na pewno jest to stal.
Grzechutor Napisano 24 Grudzień 2004 Napisano 24 Grudzień 2004 Witam,MUSKETEERA można stroić do gruntu ręcznie, ale można go również ustawić na automat. Wystarszy ustawić pokrętło strojenia do gruntu w pozycji Fix". Czasami jednak, przy silnie zmineralizowanym gruncie, lepsze efekty będzie można osiągnąć dostrajając wykrywacz ręcznie.Pozdrawiam,Grzechutor
Kiler Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 Dziekuje wszystkim za opinie. Okazaly sie bardzo przydatne. Chyba zdecyduje sie na minelaba, pomimo jego masy.
wilhelm6 Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam!Może pomyśl o Sovereign Elite. Dolar leci w dół więc ciekawe jaką cenę zaśpiewa sklep viking w nowym roku?pozdrawiamwilhelm6
Kiler Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Napisano 30 Grudzień 2004 No na Sovereign Elite nie stac mnie na razie. Kosztuje on ok.1800 PLN a Musketeer ok. 1000 PLN. Wiec, raczej ten drugi.
wilhelm6 Napisano 30 Grudzień 2004 Napisano 30 Grudzień 2004 Witam!Ale ceny jakie podajesz to chyba nie ze sklepu w W-wie?pozdrawiamwilhelm6
Kiler Napisano 31 Grudzień 2004 Autor Napisano 31 Grudzień 2004 Ceny sa ze stron w Stanach. Jak cos to moge podrzucic link na priv. Szczesliwego Nowego Roku i obfitego w fanty!!!
gumiś Napisano 9 Styczeń 2005 Napisano 9 Styczeń 2005 WITAM.Kiler jak możesz skontaktuj się ze mną GG 5925474.DZIĘKI.
Szczur Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 czy Minelab Musketeer przy zachaczeniu o jakąś gałąź(szarpnięcie) piszczy" ?.Proszę o jakieś opinie o tym wykrywaczu.Zamierzam kupić nowy wykrywacz w cenie ok 1100 zł. thxPZDRW
MarcinZywiec Napisano 13 Styczeń 2005 Napisano 13 Styczeń 2005 Do ceny w USA dodaj 22%VAT i cło (3%?) oraz transport. Potem zobacz, ile kosztuje w Polsce (z gwarancja...)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.