Skocz do zawartości

Opinie użytkowników CScope 660

Kiler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!
Prosze o zamieszczanie opinii na temat tego wykrywacza. Chodzi mi o zasiegi, jakosc dyskryminacji i szeroko pojete poszukiwania (zaczynajac od militarii, poprzez monety na guzikach konczac). Jak ten sprzet sie sprawuje i czy sie czesto nie wzbudza?
Napisano
Miałem kiedyś C-scopa 2MP,czyli wersję dynamiczną.660 to sprzęt statyczny,czyli bardziej w kierunku militarii.Ale wykrywacze C-scopa wszystkie mają doskonałą dyskryminacię i słyną z dużej czułości na drobnicę.Model 660 nie będzie powalał zasięgami,ale za rozsądne pieniądze-czemu nie?
Znałem kiedyś poszukiwacza z Polski centralnej(przeszedł na ciemną stronę Mocy i nikt go już znać nie chce) który tym sprzętem dokonywał cudów.
Pozdrawiam,
wicja1
  • 2 months later...
Napisano
Miałem z 2 lata CS 660 sprzedałem ze wzgl. na trudności finansowe, wykrywacz chwalę sobie bardzo bo jak na tak małą cewkę i cenę sprzętu zasięg dobry, czułość rewelacyjna, wzbudzenia należały do rzadkości, jakość wykonania miodzio, dodam że sprzęt był z 1992 roku a do dziś chodzi u kolegi bez usterek.

Pozdrawiam
  • 6 months later...
Napisano
Jest to wykrywacz w miarę dobry na militaria natomiast nie na monety. Nie znaczy to, że nie można nim monet znaleźć, ale jest to znacznie trudniejsze niż przy pomocy dynamicznego VLF i znajduje się ich dużo, dużo mniej.
Na monetę zasięg do dwadziestu paru cm, a na duże przedmioty rzędu 1×1 m do nieco ponad metra.
Napisano
Powiem tylko tyle: jedynie jakaś super okazja cenowa mogłaby skłonić do polecenia komuś tego sprzętu.

Ewentualnie dla miłośników trybu statycznego. Precyzja tak, dyskryminacja żelaza tak, ale o zasięgach można zapomnieć.

proscan
Napisano
test CSCOPE CS 990 i to tego starszego (ale CS 660 rozumiem że też starszy?)

Moneta zasięg
1 ¢ 18
5 ¢ 16
10 ¢ 17
25 ¢ 19

Test na słuchawkach w trybie METER OFF, sonda 20cm (uwaga! rzeczywista średnica uzwojenia wynosi ok. 15cm).

proscan
  • 5 months later...
Napisano
Witam!A ja mam takowe pytanie.Jak nauczyć sie skutecznie prowadzić sonde na stałej wysokosci nad gruntem.A wy kiedy nauczyliscie sie tej sztuki po jakim czasie?

pozdrawiam
Sanshin

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie