Skocz do zawartości
  • 0

Medal - Katyń ??

MK

Pytanie

Napisano
Mógłby mi ktoś powiedzieć w jakich okolicznościach przyznawano toto i czy powojenne? Pewnie tak, ale i tak mnie zaciekawiło. Z tego co widzę to znaczy coś w stylu o nie moze się powtórzyć | Katyń" ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37439096
Pozdrawiam
MK

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mógłby mi ktoś powiedzieć w jakich okolicznościach przyznawano toto i czy powojenne? Pewnie tak, ale i tak mnie zaciekawiło. Z tego co widzę to znaczy coś w stylu o nie moze się powtórzyć | Katyń" ??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37439096
Pozdrawiam
MK
Napisano
witam
propaganda radziecka mówiła o Chatyniu - wiosce którą wojska niemieckie zrównały z ziemią dopuszczając się zbrodni wojennej na ludności cywilnej.Dochodziło do jakiegoś przeciwstawienia Chatynia Katyniowi.Z resztą o mojej wersji świadczą dwa kominy na medalu.Bardzo ciekawa sprawa z tym medalem.Bo w miejscu tej wioski pozostawiono dwa kominy na pamiątkę.Podkreślam związek z obrzydliwymi zabiegami propagandy radzieckiej, aby ukryć prawdę o Katyniu.
Jan Panasiuk
yasiooxx@wp.pl
gg:6924434
Napisano
Witajcie! Przed laty, w czasie jeszcze ZSSR byłem w Mińsku ?, do obowiązkowego programu zwiedzania należało obejrzenie wioski Chatyń. Wioska została spalona przez Niemców,a wszyscy mieszkańcy wymordowani.Władze ZSRR postanowiły nie odbudowywać domów. W tym miejscu stoją kominy" spalonych chat- z dzwonami- widać to na medalu.Dodatkowo zbudowano kominy" bądż chatki w ilości odpowiadającej liczbie spalonych wiosek w czasie wojny w ZSSR- nie pamiętam ile, nie chciałbym strzelać -ale rzędu 2-3 tysięcy???,by przypominały o okrucieństwach wojny i przestrzegały....efekt propagandowy .Nam nasuwa się tylko jedno skojarzenie....to tyle faktów. pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie