woojec Posted December 14, 2004 Author Posted December 14, 2004 Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.Pozdr- woojec -
Muszkieterka Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 To może i ja dorzucę do identyfikacji dwa guziczki z wczorajszego dnia. Co to i z jakiego okresu pochądzą? Z góry dziękuję za info!
Muszkieterka Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 I drugi guziczek.... Pozdrawiam! Muszkieterka
Frozzer Posted January 15, 2005 Posted January 15, 2005 ten z jedynka na 100% prusak, widocznie kreskowanie sie zatarlo, bylo ono bardzo delikatne
Muszkieterka Posted January 4, 2005 Posted January 4, 2005 Dzieki Frozzer za zainteresowanie. Jedynka nie jest zakreskowana, za to wokół jedynki jest groszek". Mam jeszcze jedno pytanie - guzik na zdjęciu obok wygląda na marynarski, ale kotwica jest wkomponowana w krzyż. Czy ktoś może coś wiecej o nim powiedzieć? Pozdrawiam!
kriss Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 http://www.knopfsammler.de/main_index.html tu znajdziecie pewnie wszystkie prezentowane guziki ,no może z wyjątkiem 2 pierwszych które są wg mnie guzikami liberyjnymi
woojec Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Jednak nie .Guzik posiada napis - EXTRA FEIN * A *Guzik pierwszy jest opisany na rewersie tak - JULIUS HENEL * BRESLAU *
Zawias Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Na fotce nr.2 są dwa guziki pruskich urzędników i guzik pruskiej marynarki wojennej.Pozdro
tasiek Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 drugi guzik na pierwszym zdjęciu to polski liberyjny z koroną i monogramem pewnie z drugiej strony jest sygnowany F.BIERTUMPFEL I SYN W WAR Nr 460 UL. SENATORSKA
woojec Posted December 14, 2004 Author Posted December 14, 2004 Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.Pozdr- woojec -
Frozzer Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 drugi wyglada mi na prusaczka, czy jedynka jest zakreskowana?
janushew Posted January 5, 2005 Posted January 5, 2005 Muszkieterko! Twój guzik to raczej polski marynarski,może druga strona guzika to potwierdzi, a wówczas krzyż jest Krzyżem Grunwaldu.pozdr.
Question
woojec
Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.
Pozdr
- woojec -
13 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.