Skocz do zawartości
  • 0

I znowu guziki

woojec

Pytanie

Napisano

Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.
Pozdr
- woojec -

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzieki Frozzer za zainteresowanie. Jedynka nie jest zakreskowana, za to wokół jedynki jest groszek".
Mam jeszcze jedno pytanie - guzik na zdjęciu obok wygląda na marynarski, ale kotwica jest wkomponowana w krzyż. Czy ktoś może coś wiecej o nim powiedzieć? Pozdrawiam!

Napisano
http://www.knopfsammler.de/main_index.html tu znajdziecie pewnie wszystkie prezentowane guziki ,no może z wyjątkiem 2 pierwszych które są wg mnie guzikami liberyjnymi
Napisano
drugi guzik na pierwszym zdjęciu to polski liberyjny z koroną i monogramem pewnie z drugiej strony jest sygnowany F.BIERTUMPFEL I SYN W WAR Nr 460 UL. SENATORSKA
Napisano

Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.
Pozdr
- woojec -

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie