woojec Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.Pozdr- woojec -
Muszkieterka Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 To może i ja dorzucę do identyfikacji dwa guziczki z wczorajszego dnia. Co to i z jakiego okresu pochądzą? Z góry dziękuję za info!
Muszkieterka Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 I drugi guziczek.... Pozdrawiam! Muszkieterka
Frozzer Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 ten z jedynka na 100% prusak, widocznie kreskowanie sie zatarlo, bylo ono bardzo delikatne
Muszkieterka Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 Dzieki Frozzer za zainteresowanie. Jedynka nie jest zakreskowana, za to wokół jedynki jest groszek". Mam jeszcze jedno pytanie - guzik na zdjęciu obok wygląda na marynarski, ale kotwica jest wkomponowana w krzyż. Czy ktoś może coś wiecej o nim powiedzieć? Pozdrawiam!
kriss Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 http://www.knopfsammler.de/main_index.html tu znajdziecie pewnie wszystkie prezentowane guziki ,no może z wyjątkiem 2 pierwszych które są wg mnie guzikami liberyjnymi
woojec Napisano 17 Grudzień 2004 Autor Napisano 17 Grudzień 2004 Jednak nie .Guzik posiada napis - EXTRA FEIN * A *Guzik pierwszy jest opisany na rewersie tak - JULIUS HENEL * BRESLAU *
Zawias Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 Na fotce nr.2 są dwa guziki pruskich urzędników i guzik pruskiej marynarki wojennej.Pozdro
tasiek Napisano 16 Grudzień 2004 Napisano 16 Grudzień 2004 drugi guzik na pierwszym zdjęciu to polski liberyjny z koroną i monogramem pewnie z drugiej strony jest sygnowany F.BIERTUMPFEL I SYN W WAR Nr 460 UL. SENATORSKA
woojec Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.Pozdr- woojec -
Frozzer Napisano 20 Grudzień 2004 Napisano 20 Grudzień 2004 drugi wyglada mi na prusaczka, czy jedynka jest zakreskowana?
janushew Napisano 5 Styczeń 2005 Napisano 5 Styczeń 2005 Muszkieterko! Twój guzik to raczej polski marynarski,może druga strona guzika to potwierdzi, a wówczas krzyż jest Krzyżem Grunwaldu.pozdr.
Pytanie
woojec
Prośba do znawców tematu. Przedstawione guziki znalazłem w różnych miejscach, czyli leśniczówki, dworki, pałace itd. Jeśli ktoś wie, kto używał tych guzików, to proszę o krótką informację na ten temat.
Pozdr
- woojec -
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.