pol Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Mam pytanie , czy to moze byc dekiel od chłodnicy od fiata???A jeśli tak czy mozecie w przybliżeniu podac, okres pochodzenia tego fanciakapozdro pol
sierhant Napisano 19 Grudzień 2004 Napisano 19 Grudzień 2004 a jak to wyglada z drugiej strony ma moze gwint??
pająk Napisano 18 Grudzień 2004 Napisano 18 Grudzień 2004 Na korek do chłodnicy to nie bardzo mi pasuje - po co byłby sześciokąt na klucz? Może raczej jest to zaślepka na łożysko. Ja mam coś prawie identycznego przy swojej Tatrze. Looknij na załączoną fotkę Fiata, co prawda nie takie jak Twoje ale jest.
comet.pl Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 Jest to najprawdopodobniej zaślepienie piasty koła przedniego, a nie osi. Na osi znajdowały się łożyska, na ktorych obracała się piasta do której zamocowane było koło. Całość skręcona była śrubą, z zewnątrz osłoniętą kapturkiem, aby nie przedostawały się zanieczyszczenia. Rodzaj gwintu tak na oko świadczy, że był on dokręcany kluczem ze znaczną siłą (widać ktoś tego nie dopatrzył bo znalazłeś korek").Było to typowe rozwiązanie stosowane np. w sam. Żuk. Pozdrowienia comet
pol Napisano 19 Grudzień 2004 Autor Napisano 19 Grudzień 2004 Ma gwint a zdjecia spróbuje załadowac na dniachpozdro pol
Boruta Napisano 23 Grudzień 2004 Napisano 23 Grudzień 2004 To będzie chyba faktycznie zakrętka od osi. Chyba ma z 10 cm średnicy, nie?Pozdrawiam
pol Napisano 23 Grudzień 2004 Autor Napisano 23 Grudzień 2004 Witam, Boruta własnie ze nie , ma tylko 5,5cm średnicypozdro pol
pol Napisano 14 Grudzień 2004 Autor Napisano 14 Grudzień 2004 Mam pytanie , czy to moze byc dekiel od chłodnicy od fiata???A jeśli tak czy mozecie w przybliżeniu podac, okres pochodzenia tego fanciakapozdro pol
Pytanie
pol
Mam pytanie , czy to moze byc dekiel od chłodnicy od fiata???A jeśli tak czy mozecie w przybliżeniu podac, okres pochodzenia tego fanciaka
pozdro pol
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.