1. Ostatnio potknąłem się o taką łuskę. To nabój prawdopodobnie myśliwski ale prosiłbym o radę Szanownych Specjalistów bo odnalazłem na jednej ze stron poświęconej polskim biciom na łuskach opis : Gas - tyczący się właśnie opisywanej łuski. Zdjęcie też pochodzi z tej strony - moja łuska to destrukt bez tekturowej reszty.
2. Co do drugiego okazu - to nie dysponuję apartem ze sprawnym zoomem i dlatego pokusiłem się o dość nieudolny szkic. Mam wątpliwości co do dziwnych oznaczeń SBP i tych dziwnych znaczków w kształcie kółek z trzema promienistymi kreskami. Łuska jest systemu mauser.
Dzięki i Pozdrawiam. Liczę na Waszą wiedzę, bo do tej pory dość wnikliwie przekopałem Internet. I nic.
Pytanie
kocur
Witam !
1. Ostatnio potknąłem się o taką łuskę. To nabój prawdopodobnie myśliwski ale prosiłbym o radę Szanownych Specjalistów bo odnalazłem na jednej ze stron poświęconej polskim biciom na łuskach opis : Gas - tyczący się właśnie opisywanej łuski. Zdjęcie też pochodzi z tej strony - moja łuska to destrukt bez tekturowej reszty.
2. Co do drugiego okazu - to nie dysponuję apartem ze sprawnym zoomem i dlatego pokusiłem się o dość nieudolny szkic. Mam wątpliwości co do dziwnych oznaczeń SBP i tych dziwnych znaczków w kształcie kółek z trzema promienistymi kreskami.
Łuska jest systemu mauser.
Dzięki i Pozdrawiam. Liczę na Waszą wiedzę, bo do tej pory dość wnikliwie przekopałem Internet. I nic.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.