Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Witam-aż się dziwię,ale jeszcze takiego tematu nie było-więc pokażcie puchy do pgazek i p gazki jakie macie:)to moja-zdjęcie 1sze-jakże znane i lubiane przez nas wszystkich puszki niemieckie-wyższe ,niższe-ta najmniejsza nie zdążyła dorosnąć do końca wojny i taka maleńka została;)
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 cd niemców-auerki-ta po prawej jest aluminiowa!
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 puszka Iszo wojenna i wersja przejściowa-podwyższona przez rozcięcie i wspawanie kawałka blachy...
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Czeska Fatra,niemiecka powojenna i węgierska 2go wojenna
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Jeszcze 1dna pucha niemiecka-a w środku była...
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 O taka polska maseczka-pochodzi z kolekcji w której ten zestaw był od lat 40stych-więc najpewniej takie coś Niemcy połączyli:)
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 maski rsc-ta po prawej ma wkręcony całkiem przypadkowy pochłaniacz-brak mi jednego do rsc
MK Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Cześć Czarek. Ujrzałem 4 zdjęcie i przyszło mi na myśl, że może wiedziałbyś coś na temat tego:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=42680Jakbyś coś wiedział albo ktokolwiek inny - proszę o info.Dzięki i pozdrowienia dla wszystkich.
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Ameryki nie odkryję-wg mnie to jest coś niemieckiego na 99%-świadczą o tym:zapinka taka jak przy puchach luftschutzu,takie mocowania na paski jak w niemieckich puchach,takie samo rowkowanie na bokach no i dno z pierścieniem,no...malowanie tez jakby Luftschutzowe-ale obejrzyj dokładnie gasmasklexikon-masz na dole tamtego postu link-to bardzo porządna strona o maskach- może tam będzie:)
JoncaA Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Bardzos mnie Carku ucieszyl - fajnie, ze moja allergiczna" pucha znalazła sie w dobrych rekach.
MK Napisano 8 Grudzień 2004 Napisano 8 Grudzień 2004 Dzięki, patrzyłem tam 3 razy i jedyne co znalazłem podobnego to właśnie ta IIwojenna pucha Luftschutzu. Ta nie ma żadnych sygnowań, farba nie wygląda na starą, nie wiem... Nie znalazłem podobnej puchy w powojennych (może źle patrzyłem?) W każdym bądź razie dzięki, a oferta pomocy mi ciągle aktualna :)Pozdrawiam
Czarek Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Napisano 8 Grudzień 2004 Jońca-która która która?ps.99%puszek jest allergicznych:)))
Indian Chief Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 Ja mam fajna puszkę z podpisem dwóch właścicieli. A przy okazji czy Ob. Artz to nie bedzie znaczyło starszy lekarz" czy coś w tym stulu. Jakiś czas temu zastanawiałem sie jak ja zakonserwować i zlikwidować rdzę. Farby jest dużo i nie czciałbym uszkodzić napisów ale wżery bedą sie rozrastac.
Czarek Napisano 9 Grudzień 2004 Autor Napisano 9 Grudzień 2004 A C2 i draeger-mmm-piękny stan tej puchy-a i maska nie najgorsza-mają u mnie dobrze-stoją sobie na honorowym miejscu na półeczce:)
marek123 Napisano 9 Grudzień 2004 Napisano 9 Grudzień 2004 a ja nadal sie zastanawiam nad ta polska torba wz39???? hehe;P http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=125114#125284pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.