Skocz do zawartości

Kolekcje-bagnety

Martino

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
Perkun24 nie wiem czy wiesz ale od ubiegego roku do USA trafila spora partia podrobionych perkunów ale powiem tak były perfekcyjnie podrabiane i postażone poprostu rewelacyjnie z tego co wiem nadal są tam wysyłane i mają duże wzięcie bo nikt nawet nie podejrzewa żę są to kopie... NIE SUGERUJE ŻE TY POSIADASZ KOPIE !!! tylko chce uświadomić kolekcjonerów z USA i kraju aby uważali na to bo mozna sie nieźle przejechać, wiem że ostatnio wypuszczona partie bagnetów do Arisaki i sprzedają sie jak swieże bułeczki...
pozdrawiam
Panzerhrabia
  • Odpowiedzi 569
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Są robione albo na zachodzie Polski (może Wrocław albo w Niemczech ) ale jeszcze na 100% nie wiem , wiem że jedna osoba je robi a druga w innym mieście nanosi numeracje i odbiory, orzełki i postarza z tego co wiem to bagnety i szaszki są w masowej produkcji...
Pozdrawiam
Panzerhrabia
Napisano
nie mam zdjęcia ale dla zwykłego kopacza , zjadacza chleba nie ma możliwości rozpoznania , postaram sie taki bagnet załatwić, pod konieć grudnia ma znowu wyjść większa partia wieć może mi sie uda dostać jeden...
Napisano
Slyszalem od znajomego,ze gdzies pod Poznaniem jest taka mala rodzinna fabryczka zajmujaca sie wyrobem militarki.Bagneciki roznego rodzaju produkuja na duza skale.Postazaja je podobno w kapielach z wapnem.Koles widzial to na wlasne oczy.
Napisano
z tego co wiem to wszystkie wzory a nawet potrafią udziwniąć" zwykłe dają podwójne bicia lub wszelkiego rodzaju odwrotki lub po kilka odwrtotek i odbiorów
pozdrawiam
Panzerhrabia
Napisano
chlopaki mam pytanko:) czy jest mozliwe ze w standardowym bagnecie niemieckim pod rekojesciami byl wybity orzelek niemiecki?bo na moim (co prawda wykop)sa rysy takiej kanciastej" wrony.
pzdr.
Dawid

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie