Skocz do zawartości

Kolekcje-bagnety

Martino

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 569
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czekamy na rozwiniecie watku ktory rozpoczetego przez PANZERHRABIA, dotyczacego podrabiania bronui bialej min bagnetów . jest to jak sadze bardzo istotny temat dla wszystkich pasjonatów bialej broni i w naszym interesie lezy, wyjasnienie tej sprawy do konca. Osobiscie spotkałem sie z podrobionymi bagnetami zastepczymi austro wegier, jednak w moim wypadku nie byly to perfekcyjne kopie , nie trzymały wymiarów i po dokładniejszym obejrzeniu mozna bylo miec sporo watpliwosci. Natomiast w przypadku perfekcyjnych kopii w zasadzie jestesmy bezbronni, wiec piszcie
Napisano
Witam szanownych kolekcjonerów.Od dłuższego czasu śledzę forum i coraz bardziej niepokojące są informacje o podrabianiu broni białej.Sam spotkałem się z podrabianą Arisaką .Na oko była ok(pochwa chyba orginał)ale cała reszta była na 3+.Należy się liczyć z coraz większym zalewem takich falsyfikatów,co zresztą widać na aukcjach.Coraz więcej bagetów naprawdę starych pojawia się w stanach magazynowych
Napisano
Co do podrób:Spotkałem ostatnio polski bagnet wz.24 podrobiony tak perfekcyjnie,że gdyby nie to iż sprzedający to mój znajomy" (choć odpowiedniejsze słowo to-znam go) pewnie dałbym się nabrać.Powiedział mi że jest lewy" No cóż Piękna i droga rzecz do kolekcji szkode że fals!!!!!! Niestety wielu ludzi wykorzystuje naszą chęć posiadania .
Napisano
Witam ponownie!
Czy mógłby mi ktoś napisać jak jest przybliżona wartość bagnetu zastępczego, którego 8 zdjęć zamieściłem powyżej?
Kolega, który jest właścicielem tego egzemplarza jest bardzo ciekawy.
Pozdrawiam wszystkich kolekcjonerów.
Napisano
witam,
do Mek100. Odpowiem w ten sposób: w tej chwili jest taki sam do kupienia na jednym z serwisów aukcyjnych. Stan trochę gorszy od Twojego. Wystawiono od 320PLN. Do końca ok. 2h, nikt nie licytuje...
pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie