sapn Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Czy ktoś wie coś na ten temat i mógłby dokonać identyfikacji. Stan - jak widać wykopek.A może ktoś kolekcjonuje takie żeczy - kontakt sapn@wp.pl
kudlaty Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 wydaje mi sie ze ypowanie" DTH jest bardzo trafne widziałem takie tabliczki ze ślaska- właśnie strażackie. pozdrawiam Mateusz
sapn Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Czy ktoś wie coś na ten temat i mógłby dokonać identyfikacji. Stan - jak widać wykopek.A może ktoś kolekcjonuje takie żeczy - kontakt sapn@wp.pl
sapn Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 opisy na tabliczce:...URSUS-EMAILEMAI ......... GOTTFRIED DICHANZ, BERLIN S.O. 36PZDR. SAPN
Boruta Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 F... prowincja Branderburgii utworzona w 1719 roku.Są tacy, co zbierają takie rzeczy.Pozdrawiam
sapn Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 Dzieki Boruta tylko co to za miejscowość na F zaznaczę że znalazłem to w woj. Lubuskim 13km od Żar w miejscowości Włostów.
Sv Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Trafiłem takie 2 pod tynkiem podczas remontu starej chalupy pod Gorzowem...widzialem tez dawno dawno temu takie tabliczki zawieszone w ENERDOWIE na starych wiejskich domach.Sv
sapn Napisano 30 Listopad 2004 Autor Napisano 30 Listopad 2004 dzieki wszystkim za pomoc. Sam też prubowałem rozszyfrować brakujacy napis ale nie wpadłem na to że mogła bybyć to jakaś jednostka lub grupa cały czas szukałem w śród nazw miejscowości. A może być właśnie tak jak pisze DTH wiem że w miejscu w którym znalazłem tabliczkę były zabudowania z jakimiś ponoć warsztatami.Co do prowadzenia sprzedaży - znam regulamin i żadna sprzedaż na forum się nie odbywa. To było tylko pytanie o przybliżoną wartość znaleziska w związku ze zgłoszeniem się kupca i jak widać nie zgłosił się on na tym forum.Pozdro Admin.pozdro Sapn
Grzesio Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Boruta, DER Provinz Brandenburg, czyli PROWINCJI, a nie prowincJA!PzdrGrzesiu
sapn Napisano 29 Listopad 2004 Autor Napisano 29 Listopad 2004 a ile coś takiego może kosztować, pytam bo zgłosił się chetny kolekcjonej
administrator Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Witam.Rozmowę o ewentualnej sprzedaży przenieście lepiej na priva - vide: regulamin forum.Pozdrawiam.
Pytanie
sapn
Czy ktoś wie coś na ten temat i mógłby dokonać identyfikacji. Stan - jak widać wykopek.
A może ktoś kolekcjonuje takie żeczy - kontakt sapn@wp.pl
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.