julianni Napisano 25 Listopad 2004 Autor Napisano 25 Listopad 2004 Kolejny watek z okolicji Piotrkowa Trybinalskiego (bo tam wlasnie mieszkam hehe)Trafilem kolejny raz na konewke nie wiem na jaka cholere (przynajmniej tak myslalem) a tu sie okazuje ze ktos kopie. Nie zastalem ekipy ale nie bylo mnie tam moze 4 dni a ty sciany pokute podlogio ponawiercane i o dziwo zobaczylem cos interesujacego. Jedna ze scian jest skuta (nie tylko jedna :D) i widac za nia szyb do ktorego teoretycznie dostepu nie ma. No bo jak. Dziura wybita jest przy samej podlodze czyli mniej wiecej z poziomem ziemi. Dalej byla ceglana (tak ceglana!) sciana w ktorej wybiot dziure. Zpobaczylem szyb z drabina w dol. Wejsc sie nie da bo otwor ma moze 20x20. wybiore sie znowu. ale i tak nie mam pomyslu co zrobic. Ja w sordku nie kuje chyba ze mam pewnosc ze cos znajde. a tu panowie juz troszke pracowali. Odkryli tez dwa male szyby wentylacyjne ktorychj nie powinno wcale tam byc bo nie maja do kad prowadzic. Sklania mnie to przyznania ze fabryka chemiczna w Konewce to prawdopodobna sprawa. Ludzie ktorzy odwiedzaja to miejsce moga zworic uwage rownierz na zamurowany tunel w szybie wentylacyjnym (ktory moze skuje ale bije sie ryzykowac ze mi cos na leb spadnie) i na jedne z dwojga zamurowanych drzwi. Jedne sa interesujace bo specjalnie ukryte jeszcze przez stacjonujace tam w 98r Wojsko Polskie (w ilosci jeden zolnierz :P) Moze osoby odpowiedzialne za ta operacja korzystaja z tego forum . Prosze o kontakt. i zaznaczam ze zakladanie klodki na bramie jest niedozwolone :> Chyba ze teren zostal kupiony w co szczerze watpie poniewaz nie byl na sprzedaz. Przyznam ze jedna klodke juz rozpieprzylem 5kg mlotkiem. Czekam na jakies info. Moze ktos dysponuje planami ? Bo niemcy nie chca udzielic zadnych informacji co rownierz jest dziwne.pozdro.
bunkerites_banditen Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Hej Julianni odezwij się do mnie na maila jaras_lodz@bunkrowiec.com pogadamy na ten temat. Pozdrawiam i czekam na kontakt !!!!
jacenty2004 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Już wiadomo kto tam kuje....?odkrywcy?złomiarze?złodzieje? czy może hieny? ps. po przeczytani własnego postu zauważyłem jaki jest stosunek tych dobrych do tych złych.Na jednego odkrywcę... trzech...oj niedobrze!!!
julianni Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 powiem szczerze ze nie wiem :( Dzisiaj mozlkiwe ze tam podjade znowu. Jesli trafie za zlodzieji zlomiarzy czy hieny to przekaze im ze nie nalezy krasc heheheh. Szkoda ze nie wiecie co to za ludzie. Moze sporobujcie sie czegos dowiedziec...
Boruta Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 A czy to nie są stare dziury pozostawione przez poprzedniego najemcę?Pozdrawiam
julianni Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 na 100% nie. Jest wiele nowych wierconych i kutych otworow. Wiem bo bylem zrobic zdjecia (nawet pare razy) i po 3 dniach to sie pojawilo Dziwne :|
jacenty2004 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 No to może to jakaś ekipa remontowa przysłana przez konserwatora zabytków w celu ratowania tegoż ? Na razie pobierają próbki ,a potem będą remontować i konserwować!
julianni Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 w to rownierz szczeze watpie :) Przyznam sie ze monitoruje sprawe tego obiektu i nie mi o tym nie wiadomo. Zrodla panstwowe tez w pewnym stopniu sprawdzilem i tam nic nie powinno sie dziac :) wydaje mi sie ze ktos poprostu wiec cos wiecej niz wszyscy. Moze maja te cholerne plany ktorych niemcy nie chca udostepnic. Przynajmniej tak przypuszczam. Dziwne jest poprostu ze wiedza gdzie szukac. A kolejny argument przemiawiajacy za tym iz nikt oficjalnie tego nie robi to to ze obiekt na zawsze wylaczono z uzytko zasypano tunele i wysadzono. Wiem bo znajomy" w tym uczestniczyl.
bunkerites_banditen Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Miałes sie odezwać, napisałem maila ale nic nie odpisałeś, szkoda, bo mam kilka ciekawych inforamcji które może by ci się przydały. Pozdrawiam
jacek1 Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Witam Czy chodzi może o schron tunelowy, podobny do tego który jest w Stępinie? Bo jeżeli tak to może udało by się określić miejsca gdzie szukać w schronie w Stępinie na podstawie podobieństw?jacek
julianni Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 odpisywalem ten Pan sie niestety nie odzywa ani na GG ani na maila. nowa nadzieja w bjarze hehehe. Jedziemy dzisiaj do tego Skrzynki i na to podklasztorze ?
pupil Napisano 11 Grudzień 2004 Napisano 11 Grudzień 2004 a propos skrzynek..co powiecie o historii tych bunkrow?macie jakies pewne info?wiecie ze tam dochodzil tor kolejowy?
julianni Napisano 11 Grudzień 2004 Autor Napisano 11 Grudzień 2004 jeszcze nie wimy nic dzisia pierwszy raz tam jedziemy... a Ty cos wiesz ? cos co moze sie dzisiaj przydac ?
pupil Napisano 13 Grudzień 2004 Napisano 13 Grudzień 2004 napisz do mnie na pupil13@intyeria.pl to wymienimy sie info ..:) pozdrowionka z pabianic robert
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.