Skocz do zawartości

Warszawa - ognisko

SZZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,
co sądzicie o spotkaniu - tak jak w ubiegłym roku - przy ognisku w Powsinie - wieczorem, w którąś sobotę grudnia przed świętami?
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
Witam,
cieszę się, że jest odzew z Waszej strony - bo wczoraj kiedy zajrzałem przed wyjściem z pracy na stronę - było tylko 14 zaglądających i nikt się nie wpisał. Pomyślałem sobie przez chwilę, że ginie duch w narodzie i nikt nie chce się już spotykać w Warszawie.
Proponuję spotkanie 11 grudnia (poniekąd w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego - potem imprezę możemy kontynuować pod willą spawacza;-) w Powsinie - tam gdzie latem płoną ogniska - o godzinie 18.00. Zobowiązuję się przygotować ognisko - może są jacyś chętni do pomocy? Piwo i żarcie we własnym zakresie.
Serdecznie pozdrawiam:-)
SZZ
Napisano
Jeżeli nie będę akurat na wyjeździe, to potwierdzam obecność.
Pozdrowionka!
Daniel
PS. Może będzie ktoś z Tarchomina? Akurat niedawno się tam przeprowadziłem i chętnie poznałbym osobiście poszukiwaczy z sąsiedztwa:-)
Napisano
Jasne. To będzie mój pierwszy raz " Także bardzo chętnie bym przyjechał. Zależy to tylko od terminu bo co drugi weekend pracuję ( na noce ).

W kupie siła !
Napisano
Witam,
wydaje mi się że jestem człowiekiem konkretnym, w poście z 26 listopada jest napisane wyraźnie:
11 GRUDNIA - SOBOTA, GODZINA 18.00, POWSIN - POLANA NAD PĘTLĄ 519.
Pozdrawiam,
SZZ
Napisano
A na co i na kogo mamy uważać? Nie popadajmy w paranoję. Żeby namierzyć kogoś z forum Odkrywcy naprawdę nie trzeba czatować przy ognisku w Powsinie. A poza tym sporo jest w środowisku przedstawicieli służb mundurowych i jakoś nie słychać o denuncjacjach poszukiwaczy monet i obławach na Kole. Jak ktoś jest podszyty zajęczym futrem powinien raczej zająć się wyszywaniem makatek.
SZZ
Napisano
Sorki - nie doczytałem się .... :-)

Potwierdzam obecność. Wpadnę może wcześniej pomóc w przygotowaniach. I jeszcze pytanko: mogę wpaść z moim czerwono - brązowym szatanem ? ( Apoll'em )

Pozdrawiam !
Napisano
cze pzdr przybywajacych na ognisko ,bede,pomoge drewienka znosic i jak ktos nie da rady ,to i piffko wypic:} ps kocur powiedz apollo ze bedzie joga :}:}}
Napisano
Aha - a na ajnych agentów " czających się tu i ówdzie i tylko czyhających na nas L A C H E K Ł A D E ! Gros poszukiwaczy poza drobnym uszkadzaniem ściółki leśnej nie czyni nic złego. Ci co kopią, po to aby handlować niewypałami albo pozyskują z nich trotyl albo też rozkopują groby w poszukiwaniu hełmów czy innych pierdół - nie jeżdżą na takie integracje. Zresztą wiedzą że mają tam zakaz wjazdu. brrr ...
Racja SZZ !

( a APOLLO ogon na nich kładzie.... )

Pozdrawiam !
Napisano
Witam,
bylem w zeszlym roku to i w tym przyjadę .......Potwierdzam siebie , SZUKAM i Darka.

PZDR PATRON

Ps: może w tym roku będzie chociaż troszkę cieplej.......
Napisano
Witam!
Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy nie boją się własnego cienia - choć może ze względu na noc i odcinek do przejścia przez las - ze względu na bezpieczeństwo (możliwość występowania pospolitych bandytów) przychodźcie grupami i grupkami. Kobiety, dzieci i zwierzęta mile widziane. Może też zabiorę swego kundella - ale się nad tym jeszcze zastanawiam, bo się drań ostatnio wytarzał, a po wykąpaniu jest ładny, czysty i puszysty.
Mam nadzieję, że pogoda dopisze - w razie deszczu lub zadymki impreza odwołana.
Do Magacha7
chyba tak to miejsce się nazywa. rozległa polana z wiatą i ławkami od strony skraju skarpy. W ubiegłym roku byłem tam nocą, namiary jak dojechać samochodem podawał mi PATRON przez komórkę.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam:)
SZZ
P.S.
PROŚBA DO OSOBY ZNAJĄCEJ DOBRZE LOKALIZACJĘ łĄKI!!!
CZY MOŻE KTOŚ OPISAĆ DLA NIE ZNAJĄCYCH TERENU - A CHĘTNYCH DO UCZESTNICTWA W IMPREZIE - JAK DOJŚĆ OD STRONY PĘTLI 519, A JAK OD METRA?

Napisano
Od metra: Wychodzimy ze stacji Kabaty połódniowym wyjściem- idziemy na wschód wzdłuż ul. Wąwozowej (albo jedziemy autobusem 513,179- 2 przystanki) do miejsca gdzie ulica się kończy i można iść tylko w lewo bądź w prawo. Idziemy w prawo asfaltową, potem pseudoasfaltową droga prościutko około kilometra aż do lasu. Las również przecinamy prostą, szeroką żużlowo/ziemną drogą (15 min). Za lasem idziemy z 50 metrów i po prawej stronie za krzakami jest już ta polana. Mam nadzieję, że wystarczająco jasno :-)
Napisano
Z petli:
1) przy założeniu, że nie zamykają na wieczór bram parku w powsinie:

-Wchodzimy na skarpę po betonowej drodze (nie po schodach)
przechodzimy pzrez bramę, a potem między 2 obiektami gastronomicznymi.
- mijamy budynek WC i idziemy wciąż prosto, przecinamy mały żwirowy placyk i idąc lekko w prawo wychodzimy za bramę.
- idziemy prosto około 150 metrów czarną drogą, mijamy szlaban i poprzeczną piaszczystą drogę
-Polana jest na wprost za krzakami

2) Jeśli brama jest zamknięta:
- idziemy kawałek ulicą, którą przywiózł nas autobus
-znajdujemy na skarpie drogę prowadzacą jarem do góry, idziemy nią
-na górze idziemy prosto aż do 1 go skrzyżowania
skręcamy w lewo
- po 50 metrach po prawej stronie jest Polana (za krzakami jak się domyślacie!)

To do zobaczenia!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie