SZZ Napisano 25 Listopad 2004 Autor Napisano 25 Listopad 2004 Witam,co sądzicie o spotkaniu - tak jak w ubiegłym roku - przy ognisku w Powsinie - wieczorem, w którąś sobotę grudnia przed świętami?Pozdrawiam,SZZ
Magach7 Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 Mieszkam 1 km od Powsina więc bardzo chętnie :-)
dominic Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 cze ja i owszem i jeszcze paru chetnych bedzie ps ja nie moge18 19pzdr
Jadzia Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 Cześć,w zeszłym roku mi sie nie udało, ale może tym razem sie pojawie, w każdym razie się piszę.pozdrawiamjadzia
Rybciak Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 Jak tylko będę mógł - również bardzo chętnie!!!
Magach7 Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 Może jakiś termin wstępnie podamy,zeby ewentualni chętni wiedzieli co, gdzie, jak? Pzodrawiam M7
rorvik Napisano 25 Listopad 2004 Napisano 25 Listopad 2004 Hmm może tym razem... Piszcie kiedy!!rorvik
SZZ Napisano 26 Listopad 2004 Autor Napisano 26 Listopad 2004 Witam,cieszę się, że jest odzew z Waszej strony - bo wczoraj kiedy zajrzałem przed wyjściem z pracy na stronę - było tylko 14 zaglądających i nikt się nie wpisał. Pomyślałem sobie przez chwilę, że ginie duch w narodzie i nikt nie chce się już spotykać w Warszawie.Proponuję spotkanie 11 grudnia (poniekąd w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego - potem imprezę możemy kontynuować pod willą spawacza;-) w Powsinie - tam gdzie latem płoną ogniska - o godzinie 18.00. Zobowiązuję się przygotować ognisko - może są jacyś chętni do pomocy? Piwo i żarcie we własnym zakresie.Serdecznie pozdrawiam:-)SZZ
danieloff Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Jeżeli nie będę akurat na wyjeździe, to potwierdzam obecność.Pozdrowionka!DanielPS. Może będzie ktoś z Tarchomina? Akurat niedawno się tam przeprowadziłem i chętnie poznałbym osobiście poszukiwaczy z sąsiedztwa:-)
kocur Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 Jasne. To będzie mój pierwszy raz " Także bardzo chętnie bym przyjechał. Zależy to tylko od terminu bo co drugi weekend pracuję ( na noce ).W kupie siła !
archeo Napisano 26 Listopad 2004 Napisano 26 Listopad 2004 hmm jak będę miał czas to postaram się pojawić, dawno nie byłem na ognisku.Sebastian archeo"
Zuzka Napisano 29 Listopad 2004 Napisano 29 Listopad 2004 Byłam w zeszłym roku to pewnie będę i w tym :)
kocur Napisano 2 Grudzień 2004 Napisano 2 Grudzień 2004 Sławek !Konkret bo czas ucieka !! ( tik, tak tik, tak )K I E D Y ?
dominic Napisano 2 Grudzień 2004 Napisano 2 Grudzień 2004 cze mnie pasuje11 jaka godz wchodzi w gre pzdr
SZZ Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 Witam,wydaje mi się że jestem człowiekiem konkretnym, w poście z 26 listopada jest napisane wyraźnie:11 GRUDNIA - SOBOTA, GODZINA 18.00, POWSIN - POLANA NAD PĘTLĄ 519.Pozdrawiam,SZZ
Kopi Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Witam.Kiedyś ciągle mówiono:Bądź czujny! Wróg czuwa!"Lepiej uważajcie.PozdrawiamKopi
SZZ Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Napisano 3 Grudzień 2004 A na co i na kogo mamy uważać? Nie popadajmy w paranoję. Żeby namierzyć kogoś z forum Odkrywcy naprawdę nie trzeba czatować przy ognisku w Powsinie. A poza tym sporo jest w środowisku przedstawicieli służb mundurowych i jakoś nie słychać o denuncjacjach poszukiwaczy monet i obławach na Kole. Jak ktoś jest podszyty zajęczym futrem powinien raczej zająć się wyszywaniem makatek.SZZ
kocur Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Sorki - nie doczytałem się .... :-)Potwierdzam obecność. Wpadnę może wcześniej pomóc w przygotowaniach. I jeszcze pytanko: mogę wpaść z moim czerwono - brązowym szatanem ? ( Apoll'em ) Pozdrawiam !
dominic Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 cze pzdr przybywajacych na ognisko ,bede,pomoge drewienka znosic i jak ktos nie da rady ,to i piffko wypic:} ps kocur powiedz apollo ze bedzie joga :}:}}
kocur Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Aha - a na ajnych agentów " czających się tu i ówdzie i tylko czyhających na nas L A C H E K Ł A D E ! Gros poszukiwaczy poza drobnym uszkadzaniem ściółki leśnej nie czyni nic złego. Ci co kopią, po to aby handlować niewypałami albo pozyskują z nich trotyl albo też rozkopują groby w poszukiwaniu hełmów czy innych pierdół - nie jeżdżą na takie integracje. Zresztą wiedzą że mają tam zakaz wjazdu. brrr ...Racja SZZ !( a APOLLO ogon na nich kładzie.... )Pozdrawiam !
Magach7 Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 SZZ, chodzi o tak zwaną Wielką Łąkę za terenem parku w Powsinie? Biorę latarkę to może was znajdę :D
PATRON Napisano 3 Grudzień 2004 Napisano 3 Grudzień 2004 Witam,bylem w zeszlym roku to i w tym przyjadę .......Potwierdzam siebie , SZUKAM i Darka.PZDR PATRONPs: może w tym roku będzie chociaż troszkę cieplej.......
SZZ Napisano 6 Grudzień 2004 Autor Napisano 6 Grudzień 2004 Witam!Serdecznie zapraszam wszystkich, którzy nie boją się własnego cienia - choć może ze względu na noc i odcinek do przejścia przez las - ze względu na bezpieczeństwo (możliwość występowania pospolitych bandytów) przychodźcie grupami i grupkami. Kobiety, dzieci i zwierzęta mile widziane. Może też zabiorę swego kundella - ale się nad tym jeszcze zastanawiam, bo się drań ostatnio wytarzał, a po wykąpaniu jest ładny, czysty i puszysty. Mam nadzieję, że pogoda dopisze - w razie deszczu lub zadymki impreza odwołana.Do Magacha7chyba tak to miejsce się nazywa. rozległa polana z wiatą i ławkami od strony skraju skarpy. W ubiegłym roku byłem tam nocą, namiary jak dojechać samochodem podawał mi PATRON przez komórkę.Serdecznie wszystkich pozdrawiam:)SZZP.S.PROŚBA DO OSOBY ZNAJĄCEJ DOBRZE LOKALIZACJĘ łĄKI!!!CZY MOŻE KTOŚ OPISAĆ DLA NIE ZNAJĄCYCH TERENU - A CHĘTNYCH DO UCZESTNICTWA W IMPREZIE - JAK DOJŚĆ OD STRONY PĘTLI 519, A JAK OD METRA?
Magach7 Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Od metra: Wychodzimy ze stacji Kabaty połódniowym wyjściem- idziemy na wschód wzdłuż ul. Wąwozowej (albo jedziemy autobusem 513,179- 2 przystanki) do miejsca gdzie ulica się kończy i można iść tylko w lewo bądź w prawo. Idziemy w prawo asfaltową, potem pseudoasfaltową droga prościutko około kilometra aż do lasu. Las również przecinamy prostą, szeroką żużlowo/ziemną drogą (15 min). Za lasem idziemy z 50 metrów i po prawej stronie za krzakami jest już ta polana. Mam nadzieję, że wystarczająco jasno :-)
Magach7 Napisano 6 Grudzień 2004 Napisano 6 Grudzień 2004 Z petli:1) przy założeniu, że nie zamykają na wieczór bram parku w powsinie:-Wchodzimy na skarpę po betonowej drodze (nie po schodach)przechodzimy pzrez bramę, a potem między 2 obiektami gastronomicznymi.- mijamy budynek WC i idziemy wciąż prosto, przecinamy mały żwirowy placyk i idąc lekko w prawo wychodzimy za bramę.- idziemy prosto około 150 metrów czarną drogą, mijamy szlaban i poprzeczną piaszczystą drogę-Polana jest na wprost za krzakami2) Jeśli brama jest zamknięta:- idziemy kawałek ulicą, którą przywiózł nas autobus-znajdujemy na skarpie drogę prowadzacą jarem do góry, idziemy nią-na górze idziemy prosto aż do 1 go skrzyżowaniaskręcamy w lewo- po 50 metrach po prawej stronie jest Polana (za krzakami jak się domyślacie!)To do zobaczenia!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.