Skocz do zawartości

Kangurek SS

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 year later...
Napisano
Czy w końcu ktoś mógłby podać wymiary lub szablony do tej kurtki? Zastanawiam się nad uszyciem jej z poncho sprzedawanego na allegro w maskowaniu II-go wojennym. Wyczytałem na wczesniejszych postach, że wystarczą dwie sztuki. Prawdę mówiąc, nie zależy mi aż tak bardzo na jakimś wyjątkowo wiernym odwzorowaniu. Ma mieć odpowiedni wzór kamuflażu, kaptur i musi byc zakładana przez głowę. Potrzebuje ją na motor ( ruski sprzęt z koszem :-)) i ew. spacery z psem po lesie. Czy orientujecie się jaki jest przybliżony koszt uszycia? Za dwie szt. poncho to ok. 60 zł. Szycie nie wiem- jakieś 150 zł? Jestem z Łodzi- może ktoś miałby takie szablony do skserowania lub poda adres dobrego krawca w tym pięknym mieście, który jest w stanie uszyć taka kangurkę??? Dzięki! :-)))
Napisano
Hans1, czyli już uzbierało się Tobie 210 zł i kłopot ze znalezieniem wykroju, krawca itp, a ostatnio na allegro widziałem już gotowe po 200 zł (reklama off).
Napisano
Ja także zwróciłem na nie uwagę, ale ta cena że tak powiem wzbudziła moją czujność. Jaka jest jakość tych kurtek? cen git, ale jeżdzę moją ruska rakietą z koszem w terenie, czasem wpadam w krzole, i zastanawiam się, czy aby zbyt łatwo jej nie podrę. Jeśli jest względnie mocna, faktycznie nie ma sensu zawracac sobie głowy szyciem.
Napisano
Jedno pytanie: gdzie kupic dobra kopie kangurki WH z kapturem? Na allegro nie znalazlem nic godnego uwagi. Hero nie robi, te made in Frankowski" maja jakis dziwne kamo, przypominajace splitter zmieszany z g...m. Wiem, bo mam pokrowiec na helm i wstydze sie go zakladac;)
Z gory dzieki za odpowiedz

Pzdr - Mariusz
  • 2 weeks later...
Napisano
Polecam zerknąć tutaj:
http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/tarnung1.htm
oraz tutaj:
http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/bluzy_maskujace_wh_lw.htm
Napisano

Ta kurtka z Allegro, którą zapodał wulfgar to austriacka Tarnwendejacke używana od 1960 do 1978 roku. Niczym - ani wzorem camo ani krojem - nie przypomina wzorów stosowanych przez Waffen-SS czy WH. Jest to produkt dla wędkarzy - tylko o 200 zł za drogi :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie