Frozzer Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 znalezione na modlinie, posiada inicjaly JK 1927, wykonane ze srebranaturalnie splaszczone, zgrzewane badz lutowane z dwoch polowek. czy wiecie od czego to moglo byc?
Frozzer Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 znalezione na modlinie, posiada inicjaly JK 1927, wykonane ze srebranaturalnie splaszczone, zgrzewane badz lutowane z dwoch polowek. czy wiecie od czego to moglo byc?
hakas Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Strzelam - papierośnica a razej coś na cygaretki, etui na brzytwę lub ołówki nic innegi nie przychodzi mi do głowy pozdrawiam hakas
Frozzer Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 jednak jest ono bardzo plaskie, i nie uleglo splasczeniu, takie bylobrzytwa - byc mozepapierosow i olowkow takich cienkich nie ma
hakas Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 To sie mi pomysły skończyły ale moze na przybory do geometrii linijka ????
SLAW 100 Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Sorrki mam takie dość głupie pytanko.A skąd wiesz że to sreberko może to być po prostu grubo srebrzone lub alpacca.Slaw 100
Jadzia Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Witam,może to głupie skojarzenie, ale współcześnie prawie identyczne przedmioty służą jako etui na prezerwatywy więc może to cos takiego?pozdrawiamjadzia
Frozzer Napisano 16 Listopad 2004 Autor Napisano 16 Listopad 2004 alpaka patynuje w ziemi tak samo jak mosiadzsrebro pokrywa sie czarnym nalotem, takim wlasnie jak to etuiposrebrzane nie jest, gdyby tak bylo widac byloby wytarciapoza tym, jest tak cienkie, jakby bylo wykonane z wartosciowego metalu. rzeczy z alpaki bylyby grubrze, i solidniejsze
simon07 Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Frozzer - nie wiem czy ci to pomoże - kiedyś znalazłem w podobnym, nie identycznym, ale podobnym sreberku - jak to określasz, binokle. Jeżeli długość tej połówki ma około 7-9 cm, to być może jest to odpowiedź na Twoje pytanie - pozdro - simon.
hakas Napisano 18 Listopad 2004 Napisano 18 Listopad 2004 Jak na binokle to chyba powinno mieć jakomś wysciółkę w środku żeby się szkła nie porysowały. hakas
szperacz Napisano 16 Listopad 2004 Napisano 16 Listopad 2004 Kiedyś miałem coś podobnego i jak się póżniej okazało była to część od zapalniczki.poz szperacz
Pytanie
Frozzer
znalezione na modlinie, posiada inicjaly JK 1927, wykonane ze srebra
naturalnie splaszczone, zgrzewane badz lutowane z dwoch polowek. czy wiecie od czego to moglo byc?
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.