bodziu000000 Napisano 29 Czerwiec 2005 Autor Napisano 29 Czerwiec 2005 Nowe zdjęcie naszego Vickersa.PzdrBodziu
bodziu000000 Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Tego czołgu też zamieszczałem zdjęcie 29 czerwca.
polsmol Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Może to ten z którego wieży powstał słynny pomnik?
jotes Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 tak z pamięci, to tamten chyba spoczął w jakiejś rzeczce, więc raczej nie...Pzdr,jotes
lokfan Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 Witam!Dokładnie , tak jak napisał Jotes - ten z Kasiny utknął w wąskim korycie potoku na dnie doliny , więc niestety to nie to zdjęcie!Pozdrawiam!lokfan
polsmol Napisano 20 Lipiec 2005 Napisano 20 Lipiec 2005 Oczywiście pamiętam tę relację, ale wziąwszy pod uwagę fakt, że to jedyne zdjęcie Vickersa bez wieży oraz to, że jej utrata przez czołg była wówczas czymś bardzo żadkim, jestem skłonny uznać potok" za przekłamanie. To oczywiście czysta spekulacja.
lokfan Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 Witam!Miejsce końca" Vickersa z Kasiny jest mi (i nietylko) dość dokładnie znane , Naprawdę jest to zakole potoku (rzeczki) w dość głębokiej dolince. Więc niestety, (choć bardzo bym chciał) zdjęcie to na 100% nie przedstawia tego miejsca. A samego czołgu Niemcy nie wydobyli, stał sobie spokojnie w korycie tego potoku (rzeczki) zanim miejscowi włościanie" nie ukończyli dzieła destrukcji. Po drugie , według relacji świadków nie został on uszkodzony przez nieprzyjaciela, lecz miał awarię bądź zakopał sie" w niestabilnym podłożu. Jeśli kogoś to interesuje to mogę zrobić zdjęcia tego miejsca.Tyle na ten temat!Pozdrawiam!lokfan
polsmol Napisano 21 Lipiec 2005 Napisano 21 Lipiec 2005 No to sprawa jasna. Wieżę pomnikową" zdjęto z kompletnej maszyny. Nie wiem dlaczego ubzdurałem sobie, że wieża ta została oderwana.
TomekSz Napisano 7 Październik 2005 Napisano 7 Październik 2005 Trochę zdjęć z różnych publikacji i internetu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.