Gość Napisano 29 Listopad 2002 Napisano 29 Listopad 2002 To piątek..29-go ..hmmm - pomyślał Stirlitz.
Gość Napisano 29 Listopad 2002 Napisano 29 Listopad 2002 I pogrążył się w rozmyślaniach, co tam znowu zamieszczą. Może tajne podziemia Kremla, opis supertajnej bazy marynarki w Kronsztadzie, czy może o schronie Churchila w Lodynie (przepraszam MengeleStadt) - tak to teraz nazywa się to śmieszne miasteczko, gdzieś na pónocnych krańcach tysiącletniej rzeszy.;-)))))
Bocian Napisano 29 Listopad 2002 Napisano 29 Listopad 2002 Dzisiaj otrzymałem płytkę z nowym numerem. Jutro do południa powinienem zdążyć zaktualizować zapowiedź nowego numeru.
Gość Napisano 3 Grudzień 2002 Napisano 3 Grudzień 2002 ...wtorek...02.12. ...Stirlitz nieśmiało wyjrzał na Potsdamer Platz : Czy kioskarz już ma? A może nakład wciąż jedzie "Ameriką z szańca ? Gdzie mozna znależć grudniowy numer? W kotle z 6-tą armią? Na pewno nowy typ bombowca "KOL/PORTER/GAIST zrzuci niebawem na dziedziniec kancelarii..." Uspokojony wycofał się za ciężkie sztory swojego gabinetu aby w przyjemnym półmroku nasłuchiwać mruczących silników nadlatującego kol/portera/gaist'a...
Gość Napisano 4 Grudzień 2002 Napisano 4 Grudzień 2002 A pomnyte Pane kak my z Żeleznakem na Swierczeskoho chodyly? Kudy Odkrywcu iskaty? Gde on że jest? Budy z Swierczeskom w mohyle? Pomyłujte Pane , Odkrywcu na Swiatoho Mikołaja dajte....
gucio Napisano 4 Grudzień 2002 Napisano 4 Grudzień 2002 NIe wiecie czy jest juz nowy numer Odkrywcy???POzdrawiam:)Gucio
gucio Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 Okładke widziałem na głownej stronie.Interesuje mnie to czy juz trafił do sklepów.POzdrawiam:)Gucio
Gość Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 Gucio poczytaj troche wczesniejsze posty, staraja sie nadrobic poprzednie zaleglosci. Wezmy naczelnego za slowo ze z miesiaca na miesiac bedzie coraz szybciej. Mam nadzieje ze naczelny poda do ogolnej wiadomosci kiedy numer zostanie przekazany do dystrybucji.
gucio Napisano 5 Grudzień 2002 Napisano 5 Grudzień 2002 Gdzies mi sie o uszy obiło ze będzie na poczatku miesiąca ale nie jestem pewien.Pozostało tylko cierpliwie czekać.POzdrawiam:)Gucio
Gość Napisano 9 Grudzień 2002 Napisano 9 Grudzień 2002 ...i tutaj Stirlitz zrozumiał : nowy numer to zawsze ten sam stary numer - numer z nowym numerem jest już stary, nic nowego..." Zerknął przez zmrożone szyby gabinetu na chuchającego kioskarza - Jest szansa że zamarzną w tym kotle, to może być zwrotny numer w tej wojnie..."
Gość Napisano 12 Grudzień 2002 Napisano 12 Grudzień 2002 A ne wydeliyste hde Odhrywcu? Kudy ze on bywajet ?
Gość Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 A 13ho w Piatnicu ne bude? Ne bude...eto 13ty, i ne bude 16 ho ? Kudy bude, na Boha Rozdenjie ?
Rumburak Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 Witam! To, że tyle jest postów o nowym numerze, świadczy jednak o tym, że lubimy tego Odkrywcę i mimo wszystko czekamy na niego. Ja już mam nowy numer, a nabyłem go w drodze kupna jak zwykle w doskonale zaopatrzonej księgarni na pl. Wielkopolskim w Poznaniu. Nowy numer wygląda ciekawie, jest więcej tekstów niż zdjęć więc jest co czytać. Naprawdę polecam bo warto.POZDROWIENIAPS. Pojawiła się nowa książka o tajnych konstrukcjach lotniczych Niemiec. tom. 1 myśliwce, wygląda ciekawie. Co sądzicie o tej książce?
Gość Napisano 13 Grudzień 2002 Napisano 13 Grudzień 2002 witam !! pobieżnie już przeczytałem większosć artykułów są ciekawe noi więcej stron i wydaje mi się że fotek też jakby więcej niż zwykle niepozostaje mi nic innego napisać jak BRAWO DESPERADO {słowo stało się ciałem czy jak tam haha} pozdrawiam !!
yoony Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 swietnie tylko z artylulu o famo nic nie wynika nawet czy go zabezpieczono (kogos powinnosie skrocic o glowe )zagatka dlamnie pozostaje cykl wojsko szyte na miare nie czepiam sie plansz barwnych ale tych artykolikow na jedna strone co one maja wspolnego z ubioerm wojskowym???????????z drugiej strony czy tekst o odznace jest zapowiedzia jakiejs serii artykolow fajnie by bylo
Gość Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 Nie czytam Odkrywcy" ale w Warszawie w muzeum na sadybie jest FAMO, który gnije na trawniku (oczywiście poza ekspozycją dla zwykłych śmiertelników). Wrosły już w niego rośliny. Nie jest nawet przykryty folią. A co najgorsze, tak już jest od kilku lat. A co na to pracownik muzeum , z którym rozmawiałem? To co zwykle. Nie mamy pieniędzy, nikt nie chce sponsorować konserwacji itd. Pod koniec rozmowy stwierdził, że nie ma już sensu ładować" pieniędzy w ten pojazd bo to kompletyn złom i nic się już z nim nie da zrobić. Zgroza! Może ktoś mógłby się zainteresować tą sprawą.
Gość Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 Ja też dostałem nowy numer i uważam, że Odjkrywca spada na łeb. Nowy naczelny cos truł o tym, że będzie inaczej, ciekawiej, lepiej, a tymczasem jest tak samo, tylko jakby ta gazeta nie miała juz ducha. Myślę, że w końcu padnie, bo co by nie mówić o Lamparskiej, jest po prostu indywuidualnością. A może nowy naczelny powie w końcu jakie zajda zmiany, kiedy Odkrywca zacznie płacić i czy to prawda, że radakcja pracuje teraz w jakimś magazynie. Jesli to prawda to dziękuje bardzo.
Gość Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 Czyzby kolejny poplecznik J.L?? A moze w koncu ustosunkuje sie ona do zarzutow postawionych chyba z pol roku temu na forum przez ludzi?? Do dzisiaj chowa glowe w piasek.
Bocian Napisano 14 Grudzień 2002 Napisano 14 Grudzień 2002 Skoro znowu zaczyna się robić pralnia to aby zatrzymać kamyczek na szczycie lawiny cytuję kawałek regulaminu:- Na Forum obowiązują zasady wzajemnego szacunku i dobrego wychowania. - Temat dyskusji powinien być jednoznacznie związany z tematyką serwisu. Na Forum zabrania się: - aśmiecania" forum informacjami nie związanymi z jego przeznaczeniem. - Świadomego wywoływania obraźliwych osobistych dyskusji oraz umieszczania wypowiedzi jawnie obrażających innych członków Forum.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.