Sanczo Napisano 2 Listopad 2004 Autor Napisano 2 Listopad 2004 WitamCałkiem niedawno rozpoczołem renowacje mojego pierwszego M42 (jak narazie jedynego ;]), dzwon szpachlowany, szlifowany, dzis zaminiowany, nadchodzi czas zalożenia fasunku i tutaj pojawia sie moje pytanie, jako że nie moge zdobyc nigdzie oryginalbych obręczy, a nie chce pakowac w niego bebechow z 50tki, chialbym je zrobic samemu, jaka powinna byc szerokość tych wlasnie obreczy, obwód dzwonu to 64cm, zewn obrecz jest mocowana za pomocą 3 nitow jak jest mocowana obrecz wewn na ktorej trzyma sie skora??Sory za takie smieszne pytania ale od niedawna zaczolem siedziec w temacie ;], tutaj fota stan jeszcze sprzed paru godzinek.Dzieki
Boruta Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Jak nie zapomnę, to w piątek mogę ci podać szerokość taśmy zewnętrznej. Natomiast wewnętrzna była mocowana do zewnętrznej za pomocą cienkich sprężynujących blaszek, które były wsunięte w takie przetłoczenia zewnętrznej tak, że mogły się swobodnie przesuwać wzdłuż, natomiast do wewnętrznej były przynitowane.
kloki Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 Obręcz składa się z 2 części jak widać na załączonym obrazku.
kloki Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 A w ten sposób się ją mocuje (wąsami) do obręczy głównej.Pzdr.
Sanczo Napisano 3 Listopad 2004 Autor Napisano 3 Listopad 2004 Dzięki właśnie tego potrzebowałem, tutaj fota pierwszej wersji nitów, wydaje mi sie że trzeba będzie je troche uwypuklić (główki nitów wykonałem z tektóry wzmocnionej szpachlą, chyba jednak zamienie na metal ;])
kloki Napisano 3 Listopad 2004 Napisano 3 Listopad 2004 koniecznie musisz zmienic :) nity nie wytrzymalyby ciezaru garnka...Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.