Skocz do zawartości

Bebechy do hełmu

Sanczo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Całkiem niedawno rozpoczołem renowacje mojego pierwszego M42 (jak narazie jedynego ;]), dzwon szpachlowany, szlifowany, dzis zaminiowany, nadchodzi czas zalożenia fasunku i tutaj pojawia sie moje pytanie, jako że nie moge zdobyc nigdzie oryginalbych obręczy, a nie chce pakowac w niego bebechow z 50tki, chialbym je zrobic samemu, jaka powinna byc szerokość tych wlasnie obreczy, obwód dzwonu to 64cm, zewn obrecz jest mocowana za pomocą 3 nitow jak jest mocowana obrecz wewn na ktorej trzyma sie skora??
Sory za takie smieszne pytania ale od niedawna zaczolem siedziec w temacie ;], tutaj fota stan jeszcze sprzed paru godzinek.

Dzieki

Napisano
Jak nie zapomnę, to w piątek mogę ci podać szerokość taśmy zewnętrznej. Natomiast wewnętrzna była mocowana do zewnętrznej za pomocą cienkich sprężynujących blaszek, które były wsunięte w takie przetłoczenia zewnętrznej tak, że mogły się swobodnie przesuwać wzdłuż, natomiast do wewnętrznej były przynitowane.
Napisano

Dzięki właśnie tego potrzebowałem, tutaj fota pierwszej wersji nitów, wydaje mi sie że trzeba będzie je troche uwypuklić (główki nitów wykonałem z tektóry wzmocnionej szpachlą, chyba jednak zamienie na metal ;])

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie