Guest Posted November 22, 2002 Share Posted November 22, 2002 Dzisiaj o 22.40 na tvn kolejny odcinek kompanii braci". Film jest oczywiście po mistrzowsku zrobiony jeżeli chodzi o dbałość o szczegóły, sceny batalistyczne, grę aktorów. Nie ma w nim na szczęście zbyt dużo tego irytującego amerykańskiego napuszenia typu my cacy oni żli, co miało miejsce chociażby w Szeregowcu Ryanie". Natomiast nie wiem czy zauważyliści pewną prawidłowość? mniej więcej na jednego zabitego amerykanina przypada 10- 15 zabitych niemców. Rozumiem że mieli oni (tzn amerykanie w końcowym okresie wojny) przewagę materiałową ale mimo wszystko wydaje mi się to nieco przekłamane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 2, 2002 Share Posted December 2, 2002 REALISTYKA TEGO TYPU FILMÓW ZAWSZE KOŃCZYŁA SIE W SUMIE NA ŁADNIE ZROBIONYCH EFEKTACH SPECJALNYCH (EKSPLOZJE,KETCHUP,ITP)ALE MIMO SWOICH WAD(DZIWNY STOSUNEK POLEGŁYCH STRON) JEST TO CHYBA JEDEN Z NAJLEPRZYCH FILMÓW TEGO TYPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted December 2, 2002 Share Posted December 2, 2002 Mam chyba dejavu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akagi Posted December 2, 2002 Share Posted December 2, 2002 Bocian -dlaczego? :))))))))))))))))))))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gambit Posted December 2, 2002 Share Posted December 2, 2002 To ONI zmieniają macierz... zmieniają zeczywistość"... ;P Link to comment Share on other sites More sharing options...
saracen Posted December 2, 2002 Share Posted December 2, 2002 Gambit rozwiń myśl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bocian Posted December 3, 2002 Share Posted December 3, 2002 Ale nam się wątek pojechał". A zaczęło się od mojej bezmyślnej uwagi. Może zacznijmy od nowa? Wątek to Kompania Braci. Nie Matrix :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 4, 2002 Share Posted December 4, 2002 czescrzeczywiscie ten film jest najlepszy w swym gatunku, natomiast stosunek strat to juz chyba nieuleczalna choroba hollywoodzkich producentow. odcinek o bitwie market garden byl chyba najciekawszy(wszystkich nie widzialem ) , tam dostali w dupe. bylem pod wrazeniem roznorodnosci sprzetu: jagdpanther, stug III, sdkfz z armata ppanc. ale coz z tego skoro i tak moralnie wygrali amerykanie:)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
panzer24 Posted December 4, 2002 Share Posted December 4, 2002 To fakt, sprzęt jest podstawowy i podejście reżyserów do realiów tamtego okresu też podstawowe". Nie jestem wyznawcą faszyzmu czy jakieś inne pierdoły z tym związane (wręcz przeciwnie, potępiam to), ale przy tworzeniu tego filmu zapomniano chyba o rzeczywistości tamtego okresu. Oglądając poszczególne fragmenty odnoszę wrażenie, że niemieckie wojska to pestka przy amerykańskich chłopakach z Kalifornii itp. Tylko zapomniano o jednym, że to Niemcy zaczęli wojnę i oni mieli największe doświadczenie w prowadzeniu działań wojennych. To tak dla urozmaicenia dyskusji.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.