Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 a w nich oto za cudo, było ich 3 sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 poza opaskami było 7 menaszek, 5 manierek, 3 pasy, 2 niezbedniki do mausera, różaniec z krzyżykiem, szczoteczka do zembów, mydła, opatrunki, 3 szelki niemieckie, amunicja do parabelki, od groma guzików, 3 łyżki i rózne inne pierdułki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 inny widok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 zblizenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 Pas jest cały, wiec mam prośbę o pomoc w sposobie konserwacji. Powiedzcie czego użyć aby pas był miękki i by go zakonserwować. Piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterb1 Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 no te opaski - to jest fant - muzeum pw pewnie nie pogniewało by sie za taki depozyt:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tominew Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 napewno jedną oddam do muzeum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styp Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 Dzisaj bedąc z Onyxem w sobieszewie znalazłem:-10 łusek od mausera-2 wybuchniete łuski od mausera-18 naboi do meinlicher caracano(tak to sie pisze?:))(łącznie miałem ich z 24, ale poszły na wymiane)-2 naboie do mausera-6 naboi do lebela-2 łuski od paka lub flakaWynik nie jest zły, ponieważ okolo godziny 12 wykrywacz sfiksował bo dostał gdzieś wody.A co do konserwacji rzeczy skórzanych to najlepiej przywieść je w szczelnie zawiniętym worku wraz z ziemią w której sie fant znajdował. Nastepnymkrokiem jest umycie gadżetu pod wodą i potrzymanie go w wodzie przez jakies 2 tygodnie, nastepnie 2 tyfodnie w denaturacie,a gdy w wodzie i denacie będą pływac paprochy itp. należy wymienic wode/denat na nowy i na koniec nasmaować gliceryną. Taki dostałem przepis na konserwacje skórzanych bajerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz2005 Napisano 30 Październik 2004 Share Napisano 30 Październik 2004 WitamDo Tomiknew jeśli byl bys zaintersowany sprzedażą napisz na mmsim@interia.pl interesuje mnie pasy albo pas,w takim stanie jak wykopałeś.mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 co do pasa to slyszalem ze dobrze jest wymoczyc po oczyszczeniu w pokoscie gratuluje trafienia opaski sa super moze jakis stary szefc bedzie ci mogl doradzic jak konserwowac skore PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 co do pasa to slyszalem ze dobrze jest wymoczyc po oczyszczeniu w pokoscie gratuluje trafienia opaski sa super moze jakis stary szefc bedzie ci mogl doradzic jak konserwowac skore PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Po odczyszczeniu, działa !. Była w oddzielnym opakowaniu - papier woskowany, w skrzynce z cz. zamiennymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Co do konserwacji skory, to uzyj kilku(w zaleznosci od wielkosci pasa,szelek) krazkow pasty do butow. Wrzuc paste do garnka,zalej olejem i gotuj na malym ogniu, przez jakies 30-45 m. uwazajac przy tym na to by pasta i olej nie zapalily Ci sie w garnku. Miej pod reka jakas szmate i nie proboj gasic woda!!!Po takim wygotowaniu skora bedzie czysciutka, miekka i trwala jak pierwotnie.Pozdrawiam.karas1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Ja dziś na polach takie cuda http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=128080 do tego 3 monetki PRL ,węgierska z 1897 r. ,łuska do Mannlichera i krzyżyk od różańca. Wiecie może co to za odznaka?pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 a ja dzis jedna klamre,luski PPSz i mauser ,pociski mauser ,pociski olowiane ,stary odwaznik z orlem na spodzie , jakies guziki , itdpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mp Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 a ja dzis jedna klamre,luski PPSz i mauser ,pociski mauser ,pociski olowiane ,stary odwaznik z orlem na spodzie , jakies guziki , itdpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 Aaa byłbym zapomniał ,takie cuś wczoraj trafiłem - świerze jeszcze było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 i jeszcze jedna fotka :)pzdrbjar_1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 My wczoraj na grzybach: 2xliście dębu z czapek WH, garstka guzików, torebka łusek i masa jakichś blach! W środku lasu na równym terenie M42 i wokół nawet gwoździa. Przyleciał??? Dziś też byli my kopać i przywieźliśmy przemoczone buty na nogach i od groma grzybów - prawie same prawdziwki:), a wczoraj to ani jednago... :) pozdr. wons Bjar, a czym rafiłeś" tego ptaszka??? chyba nie wykrywką? ;)jeszcze raz pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 My wczoraj na grzybach: 2xliście dębu z czapek WH, garstka guzików, torebka łusek i masa jakichś blach! W środku lasu na równym terenie M42 i wokół nawet gwoździa. Przyleciał??? Dziś też byli my kopać i przywieźliśmy przemoczone buty na nogach i od groma grzybów - prawie same prawdziwki:), a wczoraj to ani jednago... :) pozdr. wons Bjar, a czym rafiłeś" tego ptaszka??? chyba nie wykrywką? ;)jeszcze raz pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 zamiatałem wykrywką po łączce i patrzę - leży! no to cyk fotki po czym sprawiłem mu królewski pogrzeb. Ale świeżutki był :)bjar_1pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 A jednak wykrywką go trafiłeś!!! Ty kłusowniku!!;);) Czy pochowałeś go jak wikinga? bo skoro po królewsku...pozdr. serdeczne ode WONSów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 A jednak wykrywką go trafiłeś!!! Ty kłusowniku!!;);) Czy pochowałeś go jak wikinga? bo skoro po królewsku...pozdr. serdeczne ode WONSów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 31 Październik 2004 Share Napisano 31 Październik 2004 sorki za powtórkę.pozdr. wons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.