Skocz do zawartości

Ostatnie trafienia

the_tuna

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 327
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Mietek -jak kumpel trafił te fanty to ludzie a było z 8 wykrywek dostali takiego speeda", że całą okolicę praktycznie przeryli centymetr po centymetrze. Wyszedł jeszcze złom mauzera z ułamaną rączką. Dwa metry od skrzyni była puszka po masce gaz. i skrzynka przybornik do MG wypełnione po brzegi amunicją do szturma oraz stopka kolby do G43(sam znalazłem). Wygląda to raczej na zadołowaną" skrytkę jakiegoś zapobiegliwego rolnika, który chciał sobie zostawić zabawki na gorsze czasy niż na pozostałość z działań wojennych.
Do 55555 z jakiego komisariatu jesteś? Więcej zdjęć nie będzie - nie mój fant i nie jestem uprawniony do podawania numerów broni.
Tuna - mi szczęka opadła - nie słyszałeś;-)???!!! Z wrażenia nie mogłem odpalić fajki bo takmi się trzęsły łapy... Wszystkim (sobie również)chciałbym życzyć takich trafień. Pozdrawiam wszystkich kopaczy

Ja miałem inne objawy. Najpierw drżenie rąk, potem histeryczny chichot dalej rozdziaw paszczy, następnie po pół godziny podniesienie kopary z podłogi.
Ale poważnie - myślę, że tak naprawdę o to w chodzi w tym całym sporcie.....

Pozdrawiam i czekam na swojego Stg, moze sie trafi ...

P.S. Proszę także sznownego znalazcę o właściwe uczczenie wspomnianego znaleziska poprzez wprowadzenie się z kolegami w stan daleko posuniętej niedyspozycji :-)

to co panowie to już chyba koniec sezonu:(
tym którzy nie mogą doczekać się wiosny proponuje ziemianki na głębokość...:)w gdańsku śniegu na około 20 centymetrów..czekam na wiadomości z mierzeji bo tam inny mikroklimat jest..
pzdr.chiny i kompania braci

Witam
Nie jest to co prawda wykop ale pamiątka rodzinna którą odziedziczyłem w spadku.Korzystając z okazji mam prośbę-może ktoś jest w stanie okreslić rok produkcji tej maszyny do pisania.Maszyna jest w ozmiarze" walizkowym.Wymiary 28x26,5 cm. Niestety nie ma na niej roku produkcji.Firma NAUMANN nazwa Erika.
Pozdrawiam

U rodziców jest identyczna lub bardzo podobna Erika cechowana
datą 1940. Po wojnie przerobione zostały wszystkie niemieckie
czcionki typu umlau na nasze ś,ź itp. tak, że można śmiało
napisać Brzęczyszczykiewicz...
Mam do niej dość dwuznaczne podejście, bo została przywieziona z Częstochowy z tamtejszego geheimestadtpolizei... Podobno były tam też rekwizyty do przesłuchań. Makabra.

Witam
Dziękuję za informację Jacek 62.
Ten egzemplarz został zakupiony podczas likwidacji jednego z Instytutów Wydawniczych w Warszawie na początku 1990 roku.Poprostu nastąpiła likwidacja tego instytutu.Dzisiaj azywamy" to prywatyzacją.Wystawiono wtedy na sprzedaż sporą ilość maszyn do pisania dla pracowników,między innymi i tą.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie