heres73 Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 witam,szanowne grono forumowiczów.dziś znalazłem te oto skrzydełka,czy może ktoś wie jakie ptaszysko je nosiło ? z góry dziękuję i pozdrawiam
hakas Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Czy na większym jest fragment napisu czy się myle? Materiał wykonania to chyba miedz. Na wojskowy za ozdobny Moze to z jakiegoś kościoła lub cmentarza? Gdzie go znalazłeś czy tam się toczyły walki napoleońskie?
zelig Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Może to anielskie skrzydła? - np. jakiegoś przypadkowo (?) zestrzelonego cherubinka. No chyba, że kwalifikujesz anioły jako ptaszyska - wtedy wszystko okej.
Boruta Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 Może byś zamieścił drugą stronę?Pozdrawiam
hakas Napisano 27 Październik 2004 Napisano 27 Październik 2004 Na lewym skrzydełku widze rozetkę po między jakimiś napisami u góry w półokregu może to trochę was naprowadzi.pozdrowienia hakas
hakas Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Cześć osterode. Co to za orły Możesz zrobić większe zdjęcie tych ptaszków. Ciekawy jestem co to za skrzydełka.hakas
osterode Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 cześć hakas fote ściągnołem z jakiejś strony nie pamiętam jakiej.wpisz w google pickelhaube to była któraś z pierwszej strony.pozdrawiam
heres73 Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 witajcie skrzydła znalazłem przy miejscu gdzie kiedyś była jednostka pruska,pozdrawiam
heres73 Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 witam,szanowne grono forumowiczów.dziś znalazłem te oto skrzydełka,czy może ktoś wie jakie ptaszysko je nosiło ? z góry dziękuję i pozdrawiam
piryt Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 wlepiam gały w te skrzydełka już od 20 min. Są piękne. ni jak jednak nie mogę ich przypisać do tych prezentowanych w zestawieniu orzełków". Z tego dwudziesto minutowego przypatrywania się tym cudeńkom, mogę powiedzieć tyle, że raczej nigdy nie były podczepione do żadnego ptaszyska, a ich byt od momentu tłoczenia był samoistny. Czy te skrzydełka pasują do siebie po ich zetknięciu? Bo jeżeli tak, to przychodzi mi do głowy obraz skrzydeł jestrzębia w przyziemieniu (lewe skrzydło- powierzchnia wewnętrzna, prawe- zewnętrzna skrzydła).Pozdrawka
piryt Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 ...miało być atakującego jastrzębia", ale teraz chetnie się wycofam z określenia w jakiej fazie lotu był ten ptaszek, bo po bliższym przyjżeniu się jestem skłonny powiedzieć,że są to powierzchnie wewnętrzne skrzydeł i raczej są one rozpostarte w pozycji statycznej. (ale namotałem).Dodam jeszcze, że raczej nie jest to fant" kościelny. Te skrzydełka były tłoczone z blaszki w wiekszej ilości, a takiej masówki kosciół nie akceptował. A poza tym to po co w kościele same skrzydełka, tam raczej widuje się je z właścicielami :-]. To raczej motyw militarny.
hakas Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 Jaką ma rozpiętość skrzydeł bo jeśli ponad dwa metry to był kondor. A na powaznie to jak duze te skrzydełka ?Pozdrawiam hakas
Pytanie
heres73
witam,szanowne grono forumowiczów.dziś znalazłem te oto skrzydełka,czy może ktoś wie jakie ptaszysko je nosiło ? z góry dziękuję i pozdrawiam
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.