mosin Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 AMW w sprzedarzy koncesjonowanej w roku bieżącym posiada(m.in.):- pistolet maszynowy PPS wz. 43- -II- PPSz wz. 41- karabin 12,7 mm DSzK- 7,62 mm ckm wz.43 GORIUNOWACo o tym sądzicie? Jak ktoś ma pozwolenie (może jakieś kolekcjonerskie?) to to może być całkiem niezły interes. Już sobie wyobrażam sprawną DSzKę wystawioną przez okno na strychu...Zainteresowanym mogę wysłać na maila całą ofertę AMW, któta jest też pod adresem:www.amw.com.pl
mosin Napisano 18 Listopad 2002 Autor Napisano 18 Listopad 2002 ale jeśli byłaby zdezaktywowa, to dlaczego byłaby dostępna tylko w sprzedaży koncesjnowanej?
Gość Napisano 18 Listopad 2002 Napisano 18 Listopad 2002 Na eksport do Nigerii czy innego ..... ( jak nasze AK 47 po 40 USD )Ale jak ktoś ma koncesję to pewnie mógłby demilitarzywać. Ckm zdezaktywowany będzie wyglądał równie dobrze jak sprawny. Chyba, że chcesz strzelać do przechodniów :)
past Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 wiem że czeskie AMW sprzedawała kilka lat temu deko zrobione z PPSz ale tylko w Czechach - oni to mają dobrze
merlin Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 Swoją drogą już kilka miesięcy temu prasa donosiła, że AMW znalazła żyłę złota" polegającą na sprzedaży kolekcjonerom z Zachodu broni wycofanej z naszych magazynów.Chodziło głównie o starą broń strzelecką. Prasa nie podawała ,czy broń miała być zdezaktywowana.
BBasia Napisano 19 Listopad 2002 Napisano 19 Listopad 2002 nawet broń kolekcjonerska jest bronia zdezaktywowana a dla tego koncesjonowana co by jakis postrzeleniec nic nie chciał z tyn czegoś zrobić niemnej jednak jak znam polskę to z pewnością da radę w amw kupić bron sprawna :)
Gość Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 Miałem okazję czytać wywiad z kimś z AMW w którym była mowa o tym, że jest to w pełni sprawna broń i z tąd ta potrzebna koncesja - to poprostu wyjedzie do zachodnich kolekcjonerów.
krzysiek Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 Ludzie, co wy z tą deaktywacją?AMW sprzedaje bron w pełni sprawną. Nie ma czegoś takiego w polskim prawie jak broń zdeaktywowana. (Na razie, ma być po zmianie ustawy).Pozwolenie kolekcjonerskie uzyskuje się na broń całkowicie sprawną (tak jest w prawie).Po zmianie ustawy, będzie można kupić sobie taką broń i zdeaktywować (albo może AMW będzie sprzedawała broń deco).PozdrawiamKrzysiek
Gość Napisano 22 Listopad 2002 Napisano 22 Listopad 2002 Pewnie prędzej to drugie. Nikt nie sprzeda przecież sprawnej broni na obietnicę jej zdekowania". Wykopy pepeszek stanieją.Pozdrawiam
krzysiek Napisano 25 Listopad 2002 Napisano 25 Listopad 2002 Oczywiście, że na obietnicę się nie uda. Żeby coś kupić trzeba będzie mieć zezwolenie na broń kolekcjonerską i dopiero potem deaktowować.Wykopy stanieją z pewnością - wykopów przecierz dalej nie będzie można posiadać (ani deaktywować).PozdrawiamKrzysiek
Hartmann Napisano 25 Listopad 2002 Napisano 25 Listopad 2002 Jak sie zmieni ustawa to może ktoś mający koncesje będzie kupował pepeszki,deaktywował i sprzedawał jako deco.W tej chwili takiej możliwości nie ma.Ustawa nie daje możliwości posiadania jakiejkolwiek broni maszynowej.Leszek
ja20 Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 Ma ktoś może namiary na AMW w Czechach, albo na Słowacji?
kopijnik2 Napisano 10 Wrzesień 2008 Napisano 10 Wrzesień 2008 dla ja20http://odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=294544#363713
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.