b92 Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 Mam sąsiada – Pan Stolarski, wyremontował chałupę na Warszawskim Mokotowie lecz zostawił oto takie cacko jako pamiątkę z młodości. Ile jeszcz takich pamiątek do dziś zostało???
dzasiek Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 Cholera nie mam zdjęcia ale w Miedniewicach k/żyrarowa jest taka ambona na dziedzincu klasztornym pozwalona odłamkami granatu,który został wrzucony do ognia podczas uroczystosci Wielkiej Soboty przez Niemcow.Na całe szczęście ludzie zdążyli wejść do Kościoła i nie było ofiar w ludziachPozdrawiam
b92 Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 Jak byś podał dokładnie lokalizację gdyż będę w pobliżu niebawem i mogę pstryknąć fotęB92
DTH Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 Gdyby zrobic wycieczke po Mokotowie, Woli i Srodmiesciu w poszukiwaniu takich domow, to wyszlaby spora galeria.Ale ta brama niesamowita.
jacenty2004 Napisano 21 Październik 2004 Napisano 21 Październik 2004 Pan Stolarski jest debeściak !!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.