makij Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Wtam !Wpadła mi taka rakietnica patrz foto.Cała wykonana jest z aluminium, średnica lufy ok. 27 mm.Sygnowana jest tylko ERMA ERFURT i z lewej strony pod dużym nitem cyfra 47.Czy to jest niemiecka wojenna rakietnica ?Pozdrawiam.
makij Napisano 19 Październik 2004 Autor Napisano 19 Październik 2004 Wtam !Wpadła mi taka rakietnica patrz foto.Cała wykonana jest z aluminium, średnica lufy ok. 27 mm.Sygnowana jest tylko ERMA ERFURT i z lewej strony pod dużym nitem cyfra 47.Czy to jest niemiecka wojenna rakietnica ?Pozdrawiam.
makij Napisano 20 Październik 2004 Autor Napisano 20 Październik 2004 Dziękuję bjar_1, dziękuję wszystkim.Pozdrawiam.
SkinS Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Witam!Tak,napewno jest to II wojenna rakietnica niemiecka.Identyczne znajdowane były tuż obok mojej mijscowości na starej rusznikarni niemieckiej.Pozdrawiam SkinS
Pytanie
makij
Wtam !
Wpadła mi taka rakietnica patrz foto.
Cała wykonana jest z aluminium, średnica lufy ok. 27 mm.
Sygnowana jest tylko ERMA ERFURT i z lewej strony pod dużym nitem cyfra 47.
Czy to jest niemiecka wojenna rakietnica ?
Pozdrawiam.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.