ubudubu Napisano 16 Październik 2004 Autor Napisano 16 Październik 2004 Czy ktos ma jakies rysunki tych pojazdow? Chodzi mi o to, czego z zewnatrz nie widac. Jest mi to potrzebne do identyfikacji ok 100 kg roznych czesci (ewidentnie polskich). Jesli nie przekonam wlasciciela tych gratow, ze to cos historycznie wartosciowego, to pewnie pojedzie z tym na zlom!
jaca2003 Napisano 16 Październik 2004 Napisano 16 Październik 2004 A nie prościej odkupic po cenie złomu użytkowego?pozdrawiam
ubudubu Napisano 16 Październik 2004 Autor Napisano 16 Październik 2004 Pewnie, ze prosciej. Jednak kazda powierzchnia magazynowa ma ograniczona objetosc. Moja osiagnela maksimum. Tymczasem nie znam muzeum zainteresowanego chocby depozytem. Teraz jest dziwna moda na bron panc., a dla kawalkow pojazdow bez lufy czasy sa na prawde kiepskie. pozdrawiam
mial Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 masz hartmana akagiego obaj siedza chyba najglebiej w polskim sprzecie tylko czy beda skloni sie pofatygowac?
panzergrzes2 Napisano 17 Październik 2004 Napisano 17 Październik 2004 Jesli możesz przeslij fotki może będe mógł pomóc. pozdrawiam
ubudubu Napisano 18 Październik 2004 Autor Napisano 18 Październik 2004 I trzecia. Pochwa tylnego mostu ma dlugosc 118 cm, i jest to najbatdziej charakterystyczny element z tej kupki zlomu".
ubudubu Napisano 23 Październik 2004 Autor Napisano 23 Październik 2004 No nie wierze, ze nikt nie rozpoznaje tej czesci. Jeszcze raz prosze o identyfikacje. Powiadam, czesci sa na pewno polskie (charakterystyczne smarowniczki). Jesli ktos ma jakies przekroje tych pojazdow, albo wie z jakiego pojazdu poczodzi ta pochwa tylnego mostu niech cos napisze. Sa to nieliczne i bezcenne materialne dowody naszej techniki motoryzacyjnej okresu miedzywojennego.Pozdrawiam
polsmol Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Samochody WP to od dłuszego czasu mój konik, ale jeszcze nie jestem na etapie elemtów zawiszenia. Jeśli masz pewność, że to polskie części to może uda mi się ci pomóc na podstwie dostepnych źródeł. Napisz na polsmol1@wp.pl Chętnie bym się zajął częścią tych rzeczy jeśli tobie się nie uda przygarnąć wszystkiego. Zbieram też zdjęcia polskich pojazdów ale z widokiem od dołu mam chyba tylko jedno.
polsmol Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 PZInż. 302 z Ebay.de Kiedyś na forum był adres aukcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.