Skocz do zawartości
  • 0

Nieśmiertelnik XIX w.

Gość bon

Pytanie

Napisano
Witam znalazłem nieśmiertelnik wz.1878 wykonany z mośondzu o nastempujoncej sygnaturze:
Seidl
Oberleutnant
Fussart.Batl.52
52.Jnft.Division
Prosze opomoc w jego identyfikacji- co to za formacja w jakim mieście miała swą jednostke macierzystą, jak kształtują się ceny takich blaszek.
Z gury dzienkuje.
Pzdr.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam trochę inny nieśm. tego pułku i raczej nie spodziewaj się wyjaśnień, bo mało jest na te tematy wiedzy, chociaż kto wie... Postaram się zamieścić skan mojego. Co do cen to jakoś na razie nie ma na to jeszcze mody i ceny są niskie, oscylujące chyba ok. 30 zł, ale to się pewnie kiedyś zmieni.
Napisano
No bardzo fajny nieśmiertelnik, ale przydałoby się tutaj małe tłumaczenie na język polski:

mośondz --> mosiądz
nastempujoncej --> następującej
gury --> góry
dzienkuje --> dziękuję

Od początku pobytu na tym forum nie mogę się nadziwić, że tylu miłośników historii, zdawałoby się inteligentnych ludzi, pisze jak analfabeci. A już najbardziej załamuje mnie gdy miłośnicy militariów nie mają pojęcia jak prawidłowo napisać wyrazy hełm", haubica", artyleria". Czepiam się? Nie, po prostu nie mogę patrzeć jak coraz więcej ludzi równa w dół.
Napisano
Popieram kolegę.Cz tak trudno przeczytać to co się napisąło przed wysłaniem?!!!Szanujmy nasz język .Byle jak piszemy,byle jak kopiemy.A efekty widać w lasach i nie tylko.Chciałbym dożyć takiego dnia kiedy stojąc nad zruszoną ściółką rozmyślał bym kto tu był.Dziki czy poszukiwacz? Szukać czy odpuścić?
pozdr efes
Napisano
chłopaki nie na jeżdżajcie na kolege za to że tak pisze, moim zdaniem ma on poprostu zdupioną klawiature lub ustawienia w niej też kiedyś miałem ten problem (poprostu ALT się nie da włączyć lub niedziała poprawnie)
pzdr.ZnaChoR

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie