Skocz do zawartości
  • 0

Kto używał tego widelca?

Boruta

Pytanie

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
A Fraget robil dla wielu, wielu roznych odbiorcow, a przede wszystkim na sprzedaz na rynku.BYl chyba najbardziej popularna fabryka platerow, co widac po ilosciach, jakie dotrwaly do naszych czasow.A to, ze kupiony komplet sztuccow dostawal potem grawerke kasyna danego pulku,czy WP SAN, to nie znaczy, ze Fraget specjalizowal sie w dostawach dla wojska:).
Napisano
Nie obiecam Ci, ze szybko, ale mam taka, nazwijmy to - ówczesna Panorame Firm calej Polski pt Wielka KSiega Adresowa Polski i WM GDanska" z 1933 i 1935 r. Moze wpadnie mi w oko taki skrot lub nazwa instytucji zaczynajacej sie na te litery w spisie alfabetycznym, to dam znac.Pozdrawiam:)
Napisano
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39962054
Mam, Związek Rodzin Żołnierskich, wie może ktoś, co to za organizacja?
Pozdrawiam
Napisano
Dzięki w sumie to już wiedziałem. Słyszałem, że ta fabryka robiła dla wojska też. Interesuje mnie ten pierwszy skrót bity u góry. Tak przy okazji: ma ktoś może jakiś sztuciec z napisem GUZA i mógłby wrzucić fotkę oraz/lub opisać jak to bicie wyglądało?
Napisano
Tia, ale może ktoś się spotkał z tym biciem, na bank przedwojenne, a że Fraget to może wojskowe, jakiś związek żołnierzy, czy coś?
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie