Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 A więc z przodu jest wybite Z.R.Ż.Natomiast z tyłu: BM FRAGETPLAGUEPozdrawiam
DTH Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 A Fraget robil dla wielu, wielu roznych odbiorcow, a przede wszystkim na sprzedaz na rynku.BYl chyba najbardziej popularna fabryka platerow, co widac po ilosciach, jakie dotrwaly do naszych czasow.A to, ze kupiony komplet sztuccow dostawal potem grawerke kasyna danego pulku,czy WP SAN, to nie znaczy, ze Fraget specjalizowal sie w dostawach dla wojska:).
Boruta Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Dzięki, specjalnie odświeżyłem tę wiadomość, liczyłem na ciebie i się nieprzeliczyłem.Dziękuję za informacje.Pozdrawiam
DTH Napisano 25 Październik 2004 Napisano 25 Październik 2004 Nie obiecam Ci, ze szybko, ale mam taka, nazwijmy to - ówczesna Panorame Firm calej Polski pt Wielka KSiega Adresowa Polski i WM GDanska" z 1933 i 1935 r. Moze wpadnie mi w oko taki skrot lub nazwa instytucji zaczynajacej sie na te litery w spisie alfabetycznym, to dam znac.Pozdrawiam:)
Boruta Napisano 20 Styczeń 2005 Autor Napisano 20 Styczeń 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39962054Mam, Związek Rodzin Żołnierskich, wie może ktoś, co to za organizacja?Pozdrawiam
Boruta Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Dziękuję, jeśli byś się spotkał z czymś takim, to skrobnij.Pozdrawiam
MieszkoT Napisano 8 Październik 2004 Napisano 8 Październik 2004 A ja wam mówię, że to jedna z tych rzeczy... to widelec Hitlera :]]]
Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 A więc z przodu jest wybite Z.R.Ż.Natomiast z tyłu: BM FRAGETPLAGUEPozdrawiam
Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Dziwne zjadło mi, między FRAGET (test;-))i PLAGUE jest jeszcze BM w takich n nawiasach .Pozdrawiam
Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 No tak, przez to wszystko nie dałem fotki.Pozdrawiam
bjar_1 Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Widelec jest polski. Fraget" to warszawska fabryka wyrobów platerowanych. Skrót 'BM' oznacza 'biały metal'.pzdrbjar_1
Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Dzięki w sumie to już wiedziałem. Słyszałem, że ta fabryka robiła dla wojska też. Interesuje mnie ten pierwszy skrót bity u góry. Tak przy okazji: ma ktoś może jakiś sztuciec z napisem GUZA i mógłby wrzucić fotkę oraz/lub opisać jak to bicie wyglądało?
Boruta Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 Jeszcze raz sama sygnaturka.Pozdrawiam
Boruta Napisano 13 Październik 2004 Autor Napisano 13 Październik 2004 Tia, ale może ktoś się spotkał z tym biciem, na bank przedwojenne, a że Fraget to może wojskowe, jakiś związek żołnierzy, czy coś?Pozdrawiam
Boruta Napisano 25 Październik 2004 Autor Napisano 25 Październik 2004 Please, mister, please, może ktoś odpowie.Pozdrawiam
Pytanie
Boruta
A więc z przodu jest wybite Z.R.Ż.
Natomiast z tyłu:
BM FRAGETPLAGUE
Pozdrawiam
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.