@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 A to jego drugie najbardziej znane ujęcie ale z innej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Pływający Pz II.Pontony doczepiane do kadłuba.Czyżby system doczepień tak jak w sławnej Panterze z Czernej Nidy???PSW tym wątku powinna się znaleźć fotka tej panterki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Pojazd wykorzystujący podwozie czołgu Pz III-służył do rozminowywania w tym celu posiadał 'ulepszoną' amortyzacje podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Znowu Pz III tym razem z wózkiem do jazdy po szynach.Głównym przeznaczeniem miało być dozorowanie lini kolejowych+ew. udział w składzie pociągów pancernych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mi.Der Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Ten Czech jest podobny do Skody P-II (przynajmniej według strony http://www.tankhistory.com/ - sekcja Czechoslovakia). Ależ ci Czesi mieli rozwinięte konstrukcje czołgów przed wojną... Z innej beczki, 4 ciekawe fotki z wątku o Tygrysach - Panzer-Instandsetzungs-K-Werk 1944 Sanok Ostbeskiden: http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6126120237&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6126121060&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6126121717&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=6126122770&indexURL=0&photoDisplayType=2#ebayphotohosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Ha ha z tego nie moge Kugelpanzer czy jak mu tam było :DCzy oni z tym chcieli wygrać wojne?????według mnie 'scheise-panzer' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Sorki ale nie mogłem sie powstrzymać.obiekt 279-przeznaczony do jazdy w b. trudnym terenie min. w błocie i sniegu a dwie parygąsek miału obniżyć nacisk jednostkowy na grunt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 T-34+ koła nośne od Pantery:'gniotsa nie łamiotsa' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Jezeli mnie pamięc nie myli to Sauer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 128-na podwoziu prototypowym,dzis do obejrzenie w Kubince Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Jednostka uzbrojona w iweże od t-34/76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Panzerfahre-prom na podwójnym podwoziu pz IV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Auto na gaz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Auto na siano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 o tym czymś sam bym sie chętnie dowiedział-podobno słuzył do rozminowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 LWS-amfibia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 konkurent schwimmwagena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 Michal,Trafienie w punkt:)Tak przypuszczalem, ze to moze byc wlasnie P-II, ale nie mialem zadnego zdjecia z boku(tylko te, ktore na stronie jest opisane jako P-II-b).PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 @ndrew,Nie SauRer , a ex-belgijski Tracteur chenille Vickers-Carden-Loyd Utility z pierwszej serii wersji piechoty.Zbudowany w Wielkiej Brytanii w 1935 roku.Pozniej budowano je tez w Belgii, w zakladach matalurgicznych Familleureux (te troche roznily sie od egzemplarzy brytyjskich).Zdjecie zrobiono 31 pazdziernika 1940 roku w Skladnicy Motorowej w Gient(Ghent?).PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 Auto na gaz - bardzo wiele z Fahrschulwanne (nie tylko taka na podwoziu Pz.Kpfw. II Ausf a/2 lub a/3, ale tez te na podwoziach Pz.Kpfw. I czy francuskich R-35,H-35,S-35) bylo napedzanych gazem.I to od dosc wczesnej fazy wojny.Najdziksza przerobka gazowa byl FT-17 bez wiezy, ale za to z WIELKIM rotacyjnym plugiem snieznym i rownie WIELKIMI dwoma zbiornikami gazu po obu burtach.Wygladal jeszcze bardziej karykaturalnie niz polska polowa wytwornica dymu na FT.PozdrowieniaGrendel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 Ten prom" nie nazywal sie Panzerfahre, ale skladal sie z jedynych dwoch Panzerfahre jakie zbudowano polaczonych demontowalnym pontonem.Gdzie i kiedy te proby przeprowadzano - nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 To o czym chcialbys sie dowiedziec zwalo sie Schweres Minenraumfahrzeug i zostalo wyprodukowane przez Krupp'a w 1944 roku.DO napedu sluzyly dwa silniki Maybach HL90, po jednym w kazdej sekcji(byly polaczone przegubem)Stalowe kola mialy wysokosc (bagatela!) 2.7 metra i caly pojazd wazyl 130 ton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Jak zwykle dzięki Grendel za cenne wskazówki :I-Saurer-To w takim razie jak wyglądał Saurer tzn. czy oni wogóle robili ciągniki a'la Tracteur chenille Vickers-Carden-Loyd Utility?-Panzerfähre IV-Hmm taka nazwa jest tutaj.Sam o nim niewiele wiem poza tym na jakim był podwoziu i jak wyglądał.Nazwe(Panzerfähre IV) ma stąd http://home.hccnet.nl/h.van.oerle/fcm/fcm.htm ale skoro piszesz że to nie to to pewnie to nazwa robocza po prostu 'prom pancerny IV' -Schweres Minenraumfahrzeug-Dzięki za info.Sam miałem mały szok jak go pierwszy raz zobaczyłem.Pojazd pasuje do konwecji.Pozdrawiam@ndrew'What If?'lub 'Panzerwaffe 1946'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Sorki chohlik drukarski >>>>jest:(...)Sam miałem mały szok jak go pierwszy raz zobaczyłem.Pojazd pasuje do konwecji. Pozdrawiam @ndrew 'What If?'lub 'Panzerwaffe 1946'.(...)>>>powinno być(...)Dzięki za info.Sam miałem mały szok jak go pierwszy raz zobaczyłem.Pojazd pasuje do konwecji'What If?'lub 'Panzerwaffe 1946'Pozdrawiam @ndrew (...):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@ndrew Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 Czy ktoś z Was posiada fotke Jagdtigera z 88mm Pak,podobno do częsci ja zamontowano wobec braku 128mm Pak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.