Marti Napisano 30 Wrzesień 2004 Autor Napisano 30 Wrzesień 2004 Witamhttp://www.poszukiwanieskarbow.com/Forum/viewtopic.php?t=7259za linkiem kryje sie: kilkanascie zdjec znalezionych w jednym miejscu VIS-ow w kaburach i ze smyczami, magazynkow do UR-a i innych rzeczy zwiazanych z UR-em, bagnetów zastepczych i inne. Zdjeciom towarzyszy moj komentarz, oraz ponad 20 komentarzy innych uzytkownikow; Calosc stanowi temat rozwojowy; pozdrawiam marti
jaca2003 Napisano 30 Wrzesień 2004 Napisano 30 Wrzesień 2004 Aż by się chciało tam w ziemi pogrzebać.Tylko gdzie to jest no gdzie to jest?Pozdrawiam i życze wam w końcu tego UR-a.
lemsoft Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 A propos betonu ze szczególną zawartością.Jeden z moich znajomych z Sandomierza opowiadał mi o słupkach ogrodzeniowych, których zbrojenie stanowiły mausery i co było pod ręką krótko poo wojnie.Czy ktoś może natknął się na ten temat?
pavlo777 Napisano 1 Październik 2004 Napisano 1 Październik 2004 a propos betonu ze szczególną zawartością, to słyszałem że 2 late temu wyszły spalone lebele i polskie mausery z jakiegoś starego fundamentu pod częstochową. a poza tym, po wojnie w fundamenty rzucało sie wszystko co się nadawało, znam gości którzy rzucali akie duze karabiny, ze we dwóch musieliśmy je przynosic z lasu";)pozdrawiampaweł
bjar_1 Napisano 2 Październik 2004 Napisano 2 Październik 2004 Piękne znalezisko! Ja teraz biegam sobie za rkm wz.28 ,ale trafiam tylko drobne polskie rzeczy. Ale spokojnie ,będzie w następnym sezonie :)bjar_1
bjar_1 Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 A co do betonu ze szczególną zawartością ,w leśniczówce w słynnym Ruskim Brodzie wmurowana jest radziecka rusznica przeciwpancerna PTRS. Wyszła w latach 70-tych z jednego dołka razem z G-41. Leśniczy potrzebował zbrojenia fundamentów i ją wmurował :)pzdrbjar_1
Marti Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 witamdzis wieczorem watek (z linku) zostanieposzerzony o zdjecia zrobione podczaswykopywania polskiej szabli najprawdopodobniej wz. 34,ktora zostala znalezione dzis ok. 20 m. od miejscazakopania VIS-ow;pozdrawiam wszystkichmarti
Marti Napisano 6 Październik 2004 Autor Napisano 6 Październik 2004 witamzdjecia szabli juz wisza;okazalo sie tez ze w tym miejscu nie lezala tylkoszabla..pozdrawiammarti
IRONRAT Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 Marti,gratulacje. Co do samego znaleziska, zakładam, iż szbla została zakopana po wojnie - ze wzgledu na obecność radia i brak pochwy. Myślę, iż ktoś z miejscowych zebrał w 1939r pamiątki po żolnierzach, a w nowyh czasach, po 1945r z jakichś względów musiał je zadołować. Ironrat
U96 Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 chylę czoła z pokorą (jeszcze w szoku)z szacunkiemVJ
Marti Napisano 24 Październik 2004 Autor Napisano 24 Październik 2004 witamzapraszam do obejrzenia kolejnej polskiej szabli wz.34znalezionej przez Walthera,zdjecia w watku, do ktorego prowadzi ten sam,powyzszy link;pozdrawiam wszystkichmarti
bartekl23 Napisano 24 Październik 2004 Napisano 24 Październik 2004 Matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja jescze nie mialem takiego trafienia :-((((((((((((((((((((99
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.