Skocz do zawartości
  • 0

Co to za motorki???

k-szela

Pytanie

Napisano

Jak w tytule??? Niestety mam tylko zdjęcia na których jest moja Mama, motorki były mojego nieżyjącego dziadzia NKWDzisty z batalionu likwidacyjnego w Tłustym woj. Tarnopol:)))

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ten pierwszy z ta dziewczynka to prawdopodobnie NSU a drugi K-75 pierwsza wersja
Napisano
ten pierwszy z ta dziewczynka to prawdopodobnie NSU a drugi K-75 pierwsza wersja
Napisano
Pierwsze zdjecie przedstawia prawdopodobnie DKW (troche za slaba jakosc i nie widac szczegulów przedniego zawieszenia, co na 100% pozwoliloby potwierdzic moje przypuszczenia)
Drugie zdjecie przedstawia SHL M04 (to ten z tylu), produkowany po wojnie i NSU (chyba 350ccm).
Pozdr.
Piotrek
Napisano
A moze na pierwszym zdjeciu jest cos powojennego? Nawet nie jestem w stanie powiedziec czy przednie zawieszenie to trapez czy teleskopy :( Szkoda :(
Pozdr.
Piotrek
Napisano
W żadnych Zaleszczykach ani Tłustem tylko w Brzegu nawet wiem na jakiej ulicy:)))Zdjęcia są powojenne gdzieś ok 1955-56 roku, w Tłustem to mój dziadek był w NKWD:))) Pozdrowienia:)) Z góry dzięki za odpowiedzi i zainteresowanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie